Στη φυλακή καλείται να γυρίσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Στη φυλακή καλείται να γυρίσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος
Αποφυλάκιση Άκη Τσοχατζόπουλου Eurokinissi

Απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης της εφετειακής απόφασης για το μαύρο πολιτικό χρήμα. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ακόμα δύο καταδικασθέντες καλούνται να επιστρέψουν στη φυλακή.

Πίσω στη φυλακή καλείται να επιστρέψει ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, ύστερα από περίπου ένα χρόνο ελευθερίας.

Το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε τελικά το αίτημα αναίρεσης που είχε υποβάλει τόσο ο καταδικασθείς για «μαύρο πολιτικό χρήμα» Άκης Τσοχατζόπουλος, όσο και άλλοι συγκατηγορούμενοι του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ανώτατο δικαστήριο έκρινε πως η απόφαση του Πενταμελούς ήταν εμπεριστατωμένη και αιτιολογημένη απορρίπτοντας όλους τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων.

Επί της ουσίας, η έκδοση της απόφασης σηματοδοτεί τη λήξη της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του πρώην υπουργού μέχρι τη συζήτηση της αίτησης αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του, και πλέον ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός έχει καταδικασθεί σε ποινή κάθειρξης 19 ετών χωρίς ελαφρυντικό για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Ο ίδιος με τους συνηγόρους του, κατάφεραν τελικά να ανασταλεί η εκτέλεση ποινής του, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του. Μάλιστα, πριν μόλις μερικές ημέρες ο Άκης Τσοχατζόπουλος εμφανίζεται να νοσηλεύθηκε εκτάκτως λόγω καρδιολογικών προβλημάτων στο Ναυτικό Νοσοκομείο.

Ακόμη δύο στη φυλακή

Εκτός από τον Άκη Τσοχατζοπουλο, ακόμη δύο καταδικασθέντες στην υπόθεση θα πρέπει να επιστρέψουν για τους ίδιους λόγους στη φυλακή. Πρόκειται για το δικηγόρο Γ. Κωνσταντάτο και το χρηματιστή Κ. Αντωνιάδη. Και στους δύο έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης έξι ετών από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είχαν εκτίσει τις ποινές τους, αφού ήδη από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τους είχε χορηγηθεί αναστολή έως την έφεση, ενώ μετά την απόφαση του εφετείο προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα