Στην Αδριανούπολη οι γονείς των δύο στρατιωτικών μετά τη νέα απόρριψη αίτησης αποφυλάκισης

Το δικαστήριο της Αδριανούπολης
Το δικαστήριο της Αδριανούπολης KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC

Η Τουρκία κρατά τους δύο στρατιωτικούς προφυλακισμένους στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης - Tα τουρκικά ΜΜΕ γράφουν και για ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών για την κατηγορία της παράνομης εισόδου

Ένα μήνα κρατούμενοι στην Τουρκία συμπληρώνουν ο ανθυπολοχαγός Αγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας ΕΠΟΠ Δημήτρης Κούκλατζης:

Ήδη έχει ξεπεραστεί κατά πολύ ο χρόνος που εκτιμήθηκε αρχικά ως απαραίτητος για να ολοκληρωθεί το τουρκικό "καψόνι" και να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Τουρκία εξασκώντας για άλλη μια φορά τη "διπλωματία της ομηρείας" κρατά τους δύο στρατιωτικούς προφυλακισμένους στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, όπου τους επισκέπτονται σήμερα οι γονείς τους.

ADVERTISING

Η επίσκεψη αυτή γίνεται σε μία εβδομάδα που ξεκίνησε με την αισιοδοξία από τη Σύνοδο της Βάρνας, κατά την οποία η Ευρώπη έθεσε το ζήτημα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τελειώνει με την απόρριψη του δεύτερου αιτήματος αποφυλάκισης, αλλά και της ένστασης κατά της συγκεκριμένης απόφασης.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναδείξει το χειρότερο σενάριο για τους Μητρετώδη και Κούκλατζη, προβάλλοντας εκτενώς σε δημοσιεύματά τους ότι αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών για την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη, στρατιωτική, περιοχή.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η κατηγορία που αποδόθηκε από τη στρατοχωροφυλακή, ενώ ο εισαγγελέας δεν έχει ακόμη απαγγείλει το ακριβές κατηγορητήριο, καθώς όπως ισχυρίζονται οι τουρκικές αρχές ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα στα κινητά τηλέφωνα των δύο.

Η απαγγελία του κατηγορητηρίου θα καθορίσει την εξέλιξη της υπόθεσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Έλληνες στρατιωτικοί, Τουρκία
SHARE:

24Media Network