Στην αντεπίθεση οι Εισαγγελείς

Στην αντεπίθεση οι Εισαγγελείς

Αντιδρά στην ανακοίνωση Μαρινάκη η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος

Αναίτια επίθεση που δεν θα κάμψουν το σθένος των εισαγγελικών λειτουργών χαρακτηρίζει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος του χαρακτηρισμούς που δέχθηκε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο Σταμάτης Δασκαλόπουλος, μετά την εισήγησή του για την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο.

Η ΕΕΕ αναφέρει χαρακτηριστικά πως "οι δηλώσεις αυτές συνιστούν βάναυση προσβολή και αναίτια επίθεση σε βάρος των Εισαγγελικών Λειτουργών, πριν  αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών, ως μόνο και αποκλειστικά αρμόδιο να αποφασίσει για την περαιτέρω δικονομική πορεία της υποθέσεως  και την παραπομπή ή όχι του κατηγορουμένου στο Ακροατήριο".

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκης είχε δηλώσει υστέρα από την υποβολή της εισαγγελικής εισήγησης πως "μια σειρά από ενέργειες του Στ. Δασκαλόπουλου αποδεικνύουν ότι πάντα ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία", ενώ στρέφεται και κατά του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, Ι. Ντογιάκο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης έχει ως εξής:

"Στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο καταχωρίζονται δηλώσεις περί “διατεταγμένης υπηρεσίας” και περί  “εκτελέσεως συμβολαίου” από Εισαγγελικούς Λειτουργούς.

Οι δηλώσεις αυτές συνιστούν βάναυση προσβολή και αναίτια επίθεση σε βάρος των Εισαγγελικών Λειτουργών, πριν  αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών, ως μόνο και αποκλειστικά αρμόδιο να αποφασίσει για την περαιτέρω δικονομική πορεία της υποθέσεως  και την παραπομπή ή όχι του κατηγορουμένου στο Ακροατήριο.

Υπενθυμίζουμε, εξάλλου, ότι οι Εισαγγελικές προτάσεις συντάσσονται με γνώμονα το Νόμο και τη συνείδηση του Εισαγγελέως στη δικονομική βάση των αποδεικτικών στοιχείων που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και διαβεβαιώνουμε ότι οι επιθέσεις αυτές λεκτικές και άλλες δεν πρόκειται να κάμψουν το σθένος και το φρόνημα των Εισαγγελέων, οι οποίοι επιβάλλεται να αφεθούν απερίσπαστοι στην εκτέλεση των καθηκόντων τους".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
SHARE:

24Media Network