Στην Αθήνα η "Ιαπωνική Εβδομάδα 2019"

Στην Αθήνα η "Ιαπωνική Εβδομάδα 2019"

Μεγάλη επιτυχία αποτελεί η ανάληψη της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην Ελλάδα του διεθνούς φεστιβάλ "Ιαπωνική Εβδομάδα" (Japan Week) το Νοέμβριο του 2019 στην Αθήνα.

Ο εισερχόμενος τουρισμός από την Ιαπωνία, αναμένεται να έχει αύξηση τα επόμενα χρόνια, χάρη σε διάφορες ενέργειες που πραγματοποιούνται.

Σε αυτές εντάσσονται και οι συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Τουρισμού και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FedHATTA), που κατάφεραν να φέρουν στην Αθήνα τη διεθνούς εμβέλειας διοργάνωση.

ADVERTISING

Την ανακοίνωση έκανε στην υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ο πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Yasu (Yasuhiro) Shimizu σε συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο.

Η "Ιαπωνική Εβδομάδα" (Japan Week) είναι θεσμός διεθνούς εμβέλειας που εγκαινιάστηκε το 1986 και έκτοτε πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική χώρα από το διεθνή οργανισμό International Friendship Association με την υποστήριξη της ιαπωνικής κυβέρνησης. Η φιλοξενίας της "Ιαπωνικής Εβδομάδας 2019" στην Αθήνα συνιστά σημαντική ευκαιρία για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο στην τουριστική αγορά της Ιαπωνίας και αντίστροφα.

Η υπουργός υποστήριξε την ελληνική υποψηφιότητα και τις προσπάθειες της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FedHATTA) για τη διεκδίκησή της. Η Έλενα Κουντουρά ευχαρίστησε τον Ιάπωνα πρέσβη και δήλωσε την αμέριστη στήριξη της στην επιτυχή διοργάνωση της "Ιαπωνικής Εβδομάδας 2019".

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FedHATTA), Λύσανδρος Τσιλίδης και ο πρόεδρος του Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου, Δήμος Βρατσάνος.

24Media Network