Στην Αθήνα οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί

Στην Αθήνα οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί
Στα δικαστήρια Αλεξανδρούπολης οδηγήθηκαν για την διαδικασια του αυτοφωρου, την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016, οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, πλήρωμα και επιβαίνοντες του στρατιωτικού ελικοπτέρου που προσγειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο αεροδρόμιο "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" της πρωτεύουσας του Έβρου. Οι Τούρκοι στρατιωτικοί ζήτησαν και πήραν αναβολή 48 ώρων για να πραγματοποιηθεί η δίκη στο αυτόφωρο. Η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης απέδωσε στους οκτώ κρατούμενους τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα, της ηθικής αυτουργίας στην παράνομη πτήση για τους επτά κατηγορουμένους και της εκτέλεσης παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο που βαρύνει τον πιλότο του ελικοπτέρου. Οι Τούρκοι στρατιωτικοί παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο στην προσπάθειά τους να διαφύγουν τις συλλήψεις που ακολούθησαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΣΙΚΑΚΗ) Eurokinissi

Λόγοι ασφαλείας και η καλύτερη εξέταση του αιτήματος ασύλου φέρνουν τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς στην πρωτεύουσα

Οι Αρχές αποφάσισαν την μεταγωγή των 8 Τούρκων στρατιωτικών στην Αθήνα, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία της δίκης στην Αλεξανδρούπολη και ούτως η άλλως η μετακίνηση από Καβάλα σε Αλεξανδρούπολη σε καθημερινό επίπεδο ήταν προβληματική.

Ύστερα, οι Αρχές αποφάσισαν να βρίσκονται οι “8” στην Αθήνα και να είναι κοντά στις Υπηρεσίες που εξετάζουν το αίτημά τους για παροχή ασύλου. Η μεταγωγή τους ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι και μεταφέρθηκαν στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής στο Ολυμπιακό Χωριό.

Την Πέμπτη, το μονομελές πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης επέβαλε ποινή κράτησης δύο μηνών με αναστολή στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς οι οποίοι στην απολογία τους υποστήριξαν ότι δεν είχαν ενεργό ρόλο στο πραξικόπημα που έλαβε χώρα στην Τουρκία και ότι κινδύνεψε η ζωή τους.

Για τη δεύτερη κατηγορία της παράνομης πτήσης, αλλά και της εκτέλεσης πτήσης για τον πιλότο, κρίθηκαν αθώοι, διότι η ελληνική νομοθεσία αναφέρεται σε πολιτικά και όχι στρατιωτικά αεροσκάφη.

Διατάχθηκε η διοικητική κράτησή τους μέχρι να εκδοθεί η απόφαση για χορήγηση ασύλου. Κατά την ακροαματική διαδικασία ένας Τούρκος δικηγόρος καταφέρθηκε εναντίον τους και διατάχθηκε η προσαγωγή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα