Στην Αθήνα μεταφέρονται οι Αφγανοί πρόσφυγες από την Ειδομένη

Στην Αθήνα μεταφέρονται οι Αφγανοί πρόσφυγες από την Ειδομένη

Εκκενώθηκε η γραμμή του ΟΣΕ, στην Αθήνα επιστρέφουν οι Αφγανοί πρόσφυγες από την Ειδομένη. Ασφυκτική η κατάσταση στα κέντρα φιλοξενίας

Στην Αθήνα μεταφέρονται με λεωφορεία οι Αφγανοί πρόσφυγες που βρίσκονταν στην Ειδομένη, μετά την επιχείρηση εκκένωσης των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, το απόγευμα λίγο πριν από την άφιξη των προσφύγων στην Αθήνα θα αποφασιστεί σε ποιον από τους χώρους φιλοξενίας θα μεταφερθούν.

Αυτή την ώρα τα κέντρα φιλοξενίας σε Ελαιώνα, Ελληνικό και Σχιστό είναι πλήρη και ανάλογα με τις αποχωρήσεις φιλοξενούμενων που θα σημειωθούν σήμερα και τις κενές θέσεις που θα δημιουργηθούν, θα γίνουν και οι ανάλογες τοποθετήσεις.

Το ίδιο θα συμβεί και για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στον Πειραιά και δεν έχουν τα απαιτούμενα χαρτιά για να κινηθούν προς τα σύνορα.

Η επιχείρηση εκκένωσης της σιδηροδρομικής γραμμής πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης και τουλάχιστον 700 Αφγανοί επιστρέφουν με λεωφορεία στην Αθήνα.

Ωστόσο, το πρόβλημα στα σύνορα παραμένει, καθώς ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες φθάνουν στην Ειδομένη. Χθες, στο λιμάνι του Πειραιά έφθασαν περίπου 5.000 πρόσφυγες από τη Λέσβο, τη Χίο και την Κω, ενώ σήμερα το πρωί έφθασαν άλλοι 1.130.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα