Στην Κρήτη ο Κάρολος και η Καμίλα

Στην Κρήτη ο Κάρολος και η Καμίλα

Το πριγκιπικό ζεύγος του Ηνωμένου Βασιλείου επισκέπτεται αυτή την ώρα τα ανάκτορα της Κνωσού, όπου τους υποδέχτηκε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου

Στην Κρήτη βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης στη χώρα μας.

Το ιδιωτικό αεροσκάφος, που μετέφερε το πριγκιπικό ζεύγος στο νησί, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» στις 12:30, όπου τους υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα Κορνουάλης Καμίλα, χαιρέτησαν και συνομίλησαν με τους τοπικούς φορείς και στη συνέχεια μπήκαν στο αυτοκίνητο προκειμένου να μεταφερθούν στην Κνωσό, όπου θα τους ξεναγήσει η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και ηγενική γραμματέας του ΥΠΠΟ, Μ. Βλαζάκη.

Κατόπιν σχετικής επιθυμίας του πρίγκιπα Καρόλου το ανάκτορο της Κνωσού δεν θα κλείσει για τους υπόλοιπους επισκέπτες, ωστόσο ως μέτρο ασφαλείας που έχει ληφθεί, το πριγκιπικό ζεύγος θα ακολουθήσει άλλη διαδρομή ξενάγησης στο ανάκτορο, ενώ ισχυρότατη είναι η παρουσία της αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι το πριγκιπικό ζεύγος συνοδεύουν άνδρες των βρετανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Με πληροφορίες από cretapost

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα