Στήριξη ευπαθών ομάδων και αστέγων από τον ΟΛΠ

ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΝΟ - ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ (EUROKINISI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ)
ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΝΟ - ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ (EUROKINISI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) EUROKINISSI

Πρωτοβουλία του ΟΛΠ για τη στήριξη ανθρώπων που ζουν στο λιμάνι με προβληματικές συνθήκες

Την εφαρμογή μίας σειράς δράσεων για τη στήριξη όσων ζουν στο λιμάνι με προβληματικές συνθήκες αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ ΑΕ.

Ειδικότερα, ο ΟΛΠ αναφέρει σε ανακοίνωσή του τα εξής: «Στο πλαίσιο των πολιτικών της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης που ασκεί ο ΟΛΠ ΑΕ και της στήριξης των συνανθρώπων που ζουν στο λιμάνι με προβληματικές συνθήκες, ενόψει και των εορτών, αποφασίσθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο τα ακόλουθα:

- Η χορήγηση δώρων Χριστουγέννων σε όλα τα παιδιά των εργαζομένων στον ΟΛΠ ΑΕ, στα παιδιά των εργαζομένων στους δήμους Πειραιώς, Δραπετσώνας-Κερατσινίου και Περάματος.

- H συνέχιση της πολιτικής χορήγησης τροφίμων, μέσω φορέων της Εκκλησίας και της Πολιτείας (δήμος).

- H σίτιση, κατά τις ημέρες των εορτών, όλων των αστέγων του λιμένα.

- Το άνοιγμα των κλιματιζόμενων αιθουσών, λόγω κλιματικών συνθηκών, σε ορισμένους από τους σταθμούς επιβατών.

- Παροχές σε ευπαθείς ομάδες υποβαθμισμένων περιοχών, σε συνεννόηση με την αυτοδιοίκηση, συνδικάτα και κοινωνικούς φορείς.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η αισθητική αναβάθμιση του λιμανιού (βάψιμο, κλπ) ανατέθηκε σε άνεργους εργαζόμενους της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης με ατομικές συμβάσεις εκτέλεσης έργου, ένα πείραμα που πέτυχε τους στόχους του και θα επαναληφθεί.

Σημειώνεται ότι ο ΟΛΠ ΑΕ και η ΝΑΥΣΟΛΠ ΑΕ υπήρξαν οι πρωτεργάτες για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων, μέσω ΕΒΕΠ (8 εκατ. ευρώ) με ενεργή συμμετοχή της απαιτούμενης εκπαίδευσης των ανέργων στις επισκευαστικές εγκαταστάσεις του ΟΛΠ ΑΕ.

Ο ΟΛΠ ΑΕ δεν αποτελεί μόνο τον μεγαλύτερο αναπτυξιακό οργανισμό του Πειραιά, αλλά και μία δύναμη κοινωνικής συνευθύνης, μετά από κάλυψη κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά (Πολιτιστική Ακτή, Δημοτικό Θέατρο. Αγ. Νικόλαος κλπ).

Ειδικά, για τις γιορτές των Χριστουγέννων, ο ΟΛΠ ΑΕ φωταγώγησε εορταστικά όλες τις Πύλες του Λιμένα και τα κτίριά του, ενώ παραχώρησε το αντίγραφο του πλοίου του ευεργέτη κ. Βαρβάκη, το οποίο έχει δωρίσει στον ΟΛΠ ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης, Γιάννης Σμαραγδής, στον δήμο Πειραιά, προκειμένου να στολιστεί ο χώρος μπροστά στο αναγεννημένο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ ΑΕ θα εκδόσει για το 2012 και 2013 για λόγους ευθύνης και διαφάνειας το σύνολο των δράσεών του για θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης σε ενιαίο τόμο».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network