Στο εδώλιο για ένα... air condition ο Φωκάς Ευαγγελινός

Ο Φωκάς Ευαγγελινός
Ο Φωκάς Ευαγγελινός EUROKINISSI

Ένα κλιματιστικό και μία ταμπέλα στη σχολή του ήταν αρκετά για να καθίσει στο εδώλιο ο γνωστός χορευτής και χορογράφος. Πώς βρέθηκε "πρωταγωνιστής" σε δικαστική μάχη, τι αποφάσισε το δικαστήριο.

Στο εδώλιο για ένα.... air condition βρέθηκε ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Η εξωτερική μονάδα που είχε τοποθετηθεί στη σχολή που διατηρούσε στο κέντρο της Αθήνας, απαιτούσε ειδική άδεια, καθώς το κτίριο ήταν διατηρητέο. Τρία χρόνια χρειάστηκαν να περάσουν προκειμένου ο Φωκάς Ευαγγελινός αθωωθεί από την κατηγορία της αλλαγής χρήσης σε μνημείο χωρίς την έγκριση του υπουργείου Πολιτισμού (πλημμέλημα).

Αιτία για την παραπομπή του σε δίκη ήταν εκτός από την μονάδα κλιματισμού και μία ταμπέλα στο μπαλκόνι της σχολής. Ο ίδιος χαρακτηρίστηκε από μάρτυρες ως «ο καλύτερος ενοικιαστής», ενώ μία δασκάλα χορού που συνεργάστηκε μαζί του στη σχολή κατέθεσε στο δικαστήριο ότι δεν υπήρξε καμία τροποποίηση του χώρου. «Ήμασταν στο κτίριο από το 2004 έως το 2014. Ο Φωκάς Ευαγγελινός δεν έκανε κάποια αλλαγή, μόνο έβαψε εσωτερικά. Όλα προϋπήρχαν» υποστήριξε, εξηγώντας ότι τόσο ο κλιματισμός όσο και η ταμπέλα υπήρχαν ήδη όταν εκείνος αγόρασε την επιχείρηση από την προηγούμενη ιδιοκτήτρια.

ADVERTISING

Από την πλευρά του, η συνήγορός του υποστήριξε πως ο σπουδαίος χορευτής και χορογράφος «προφανώς δεν ήξερε ότι υπήρχε ζήτημα. Ο ίδιος δεν τοποθέτησε τίποτα, παρέλαβε μια σχολή χορού και τη διατήρησε. Όταν δε ενημερώθηκε σχετικά, αμέσως συμμορφώθηκε, αφαίρεσε τις τροποποιήσεις και κατέβαλε άμεσα το πρόστιμο που του επιβλήθηκε».

Την απαλλαγή του πρότεινε και ο εισαγγελέας, ο οποίος επεσήμανε ότι ακολούθησε τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών και απομάκρυνε τόσο το κλιματιστικό όσο και τη διαφημιστική πινακίδα. Αν και το δικαστήριο ακολούθησε την εισαγγελική πρόταση για τον Φωκά Ευαγγελινό και ακόμη πέντε συγκατηγορούμενούς του, καταδίκασε τον ιδιοκτήτη του κτιρίου σε ποινή φυλάκισης ενός μήνα με αναστολή, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων.

Στον τελευταίο είχε αποδοθεί και άλλες τροποποιήσεις, όπως η τοποθέτηση ρολών στο ισόγειο των διατηρητέου κτιρίου. Ο ίδιος, που ήταν ο μόνος παρών στο δικαστήριο, εξήγησε ότι θέλησε να προφυλάξει την περιουσία του καθώς γίνονται συχνά κλοπές και καταστροφές στην περιοχή, υπογραμμίζοντας ότι όλοι οι ιδιοκτήτες έχουν λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο.

«Αν πήγαινα πίσω το χρόνο, θα έβαζα κάτι που να είναι εναρμονισμένο με το περιβάλλον και υπέβαλα την αίτηση για την ειδική άδεια. Όχι όμως το αντίθετο... δεν γινόταν να περιμένω τρία χρόνια για να εκδοθεί» είπε στην απολογία του.

SHARE:

24Media Network