Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κεφαλονιά. Κινδύνευσαν άνθρωποι από ορμητικά νερά

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κεφαλονιά. Κινδύνευσαν άνθρωποι από ορμητικά νερά

Χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα, κινδύνεψαν δύο άνθρωποι στην Κεφαλονιά, ενώ το Αργοστόλι είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Βιβλικές καταστροφές και στην Κέρκυρα (Pics+Vids)

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται αυτή την ώρα η Κεφαλονιά. Η δυνατή νεροποντή που ξεκίνησε στις τρεις το μεσημέρι, κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να μετατρέψει τους δρόμους σε ορμητικά ποτάμια που παρέσυραν στο διάβα τους αυτοκίνητα, τραπέζια, καρέκλες και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους.

Όπως δήλωσε  ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, δύο άτομα εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους και χρειάστηκε η άμεση συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό τους.

 

Η κακοκαιρία προκάλεσε βλάβη στο ηλεκτρικό δίκτυο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, αφήνοντας χωρίς ρεύμα για περίπου τέσσερις ώρες τα δύο νησιά του Ιονίου. Η βλάβη έχει πλέον αποκατασταθεί.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί από το πρωί 120 κλήσεις για άντληση υδάτων και 35 κλήσεις για παροχή βοήθειας.

Η απροσδόκητη θεομηνία κατάφερε να ξεριζώσει δέντρα στο νησί, ενώ υπάρχουν ζημιές και στο οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης σε αρκετές περιοχές.

Συνεργεία του δήμου και της περιφέρειας βρίσκονται στους δρόμους προσπαθώντας να λύσουν τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η καταιγίδα.

 

Βιβλικές καταστροφές και στην Κέρκυρα

«Βιβλικές καταστροφές» προκάλεσε νωρίς το πρωί η δυνατή καταιγίδα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, στη Νότια Κέρκυρα. Το οδόστρωμα σε περιφερειακό δρόμο υποχώρησε, ενώ το νεκροταφείο του Αγίου Δημητρίου έμοιαζε σαν βομβαρδισμένο τοπίο: Περισσότεροι από πέντε τάφοι άνοιξαν και μετατοπίστηκαν με αποτέλεσμα το θέαμα που αντίκρισαν οι κάτοικοι του χωριού να είναι μακάβριο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Χλωμού, Χρήστο Παυλίδη οι ζημιές που προκλήθηκαν στο νεκροταφείο είναι «αδιανόητες», ενώ όπως δήλωσε κάτοικος του μικρού χωριού, «τα κόκαλα των αποθανόντων συγγενών τους βρίσκονται διάχυτα έξω από τους τάφους».

Από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Καββαδίας επισήμανε ότι «άμεσα θα επιληφθεί του ζητήματος η τεχνική υπηρεσία του δήμου Κέρκυρας, προκειμένου να γίνουν οι εργασίες που χρειάζονται για τις αποκατάσταση του νεκροταφείου».

(Φωτογραφίες: inkefalonia.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα