Στο κενό η παρέμβαση Τσίπρα. Παραμένει όπως ήταν το Κολαστήριο

Στο κενό η παρέμβαση Τσίπρα. Παραμένει όπως ήταν το Κολαστήριο

Οι άθλιες συνθήκες νοσηλείας των κρατουμένων στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού παραμένουν η μόνη σταθερά σε ένα πρόβλημα που ακόμη και έπειτα από την παρέμβαση του πρωθυπουργού δεν φαίνονται να επιλύονται. Ποια είναι τα αιτήματα των κρατούμενων ασθενών

Έχουμε περάσει δύο εβδομάδες από την επαναφορά στη δημοσιότητα των προβλημάτων του νοσοκομείου των κρατουμένων στον Κορυδαλλό. Οι ασθενείς-κρατούμενοι που παλεύουν να επιβιώσουν σε ένα περιβάλλον που προκαλεί αηδία και αποτροπιασμό φρόντισαν να “προκαλέσουν τον απαραίτητο θόρυβο” γύρω από το ζήτημα για μια ακόμη φορά, οκτώ μήνες από την πρώτη αποκάλυψη των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Μάλιστα, πριν δέκα περίπου μέρες ο ίδιος ο πρωθυπουργός φέρεται να παρενέβη για το θέμα, προκειμένου να βρεθεί άμεσα μια λύση. Λύση, που από τις 8 Δεκεμβρίου δεν φαίνεται να έχει εξευρεθεί ή ακόμη χειρότερα δεν επιχειρήθηκε ποτέ να εξευρεθεί.

Οι ασθενείς του κολαστηρίου, χρησιμοποιώντας το μόνο μέσω πίεσης που τους απομένει, το twitter, ανήρτησαν τα αιτήματά τους προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες και να τύχουν ανθρώπινης μεταχείρισης και ιατροφαρμακευτικής φροντίδας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα