Στο λιμάνι του Πειραιά κατέφθασαν 601 πρόσφυγες και μετανάστες

Peaceful demonstration by immigrants for the opening of the borders, in Piraeus Port, gate E1, on March 6, 2016 /        ,    ,  6 , 2016
Peaceful demonstration by immigrants for the opening of the borders, in Piraeus Port, gate E1, on March 6, 2016 / , , 6 , 2016 SOOC

Το πλοίο Αριάδνη παρέλαβε 221 άτομα από τη Μυτιλήνη και 380 από τη Χίο

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Αριάδνη" μεταφέροντας συνολικά 601 μετανάστες και πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα το πλοίο παρέλαβε 221 άτομα από τη Μυτιλήνη και 380 από τη Χίο. Αργά το βράδυ αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι του Πειραιά άλλα δύο πλοία από νησιά του ανατολικού Αιγαίου, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό πόσους μετανάστες και πρόσφυγες θα μεταφέρουν.

Σύμφωνα με τη χθεσινή καταμέτρηση από το Λιμενικό Σώμα στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην πέτρινη αποθήκη κατέλυσαν χθες περίπου 2780 άτομα.

Οι επιβατικοί σταθμοί του ΟΛΠ είναι και σήμερα ασφυκτικά γεμάτοι ενώ πολλοί από τους μετανάστες και πρόσφυγες διανυκτέρευσαν σε σκηνές που έχουν στηθεί έξω από τον επιβατικό σταθμό της Ε-2.

Η βροχόπτωση έχει εξαναγκάσει πολλά άτομα να βρουν καταφύγιο κάτω από υπόστεγα και τράκτορες, ενώ και σήμερα μέλη εθελοντικών οργανώσεων διένειμαν πρωινό και ξηρά τροφή.

Χθες περίπου 500 άτομα αναχώρησαν με πούλμαν για το προσωρινό κέντρο φιλοξενίας στη Ριτσώνα Χαλκίδας και για το πρώην στρατόπεδο της Μαλακάσας.

Πολλοί από τους μετανάστες και πρόσφυγες παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι φορείς προσπαθούν να τους πείσουν να μεταφερθούν στα κέντρα φιλοξενίας αρνούνται να μετακινηθούν καθώς φοβούνται ότι οι αρχές θα τους πάρουν τα έγγραφα και δεν θα μπορέσουν να φύγουν και θα εγκλωβιστούν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεταναστευτικό, Πρόσφυγες
SHARE:

24Media Network