Στο σκαμνί και πάλι ο πρώην Δήμαρχος για το ιδιοκτησιακό της Κορακιάς

Στο σκαμνί και πάλι ο πρώην Δήμαρχος για το ιδιοκτησιακό της Κορακιάς

Σε δεύτερο βαθμό εκδικάζεται η υπόθεση, με κατηγορούμενους και τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες της έκτασης στην Κρήτη. Το χρονικό της καταπάτησης

Σε τρεις εβδομάδες, στις 5 Μαρτίου συγκεκριμένα, θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο Ηράκλειο, η υπόθεση της Κορακιάς και της μεγάλης ζημίας που πρωτόδικα το Δικαστήριο έκρινε ότι υπήρξε για τον δήμο Γαζίου, σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων της εν λόγω περιοχής.

Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στα Χανιά είχε κρίνει ενόχους τον τότε δήμαρχο Γιώργο Μαρκογιαννάκη και τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες της έκτασης. Είχε επιβάλλει στον μεν πρώην δήμαρχο ποινή φυλάκισης 7 ετών με τριετή αναστολή και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για δύο χρόνια, στους δε ιδιοκτήτες 6 χρόνια και 8 μήνες φυλάκιση και στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για 1 χρόνο.

Οι διαδικασίες για την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό κινήθηκαν ταχύτατα, και πλέον από τα Χανιά- όπου έγινε το πρώτο Δικαστήριο- μεταφέρεται στο Ηράκλειο για να την δικάσει το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης με κατηγορουμένους και πάλι τον κ. Γιώργο Μαρκογιαννάκη και τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες της έκτασης στην Κορακιά.

Το πρώτο δικαστήριο

Τον περασμένο Σεπτέμβριο το Εφετείο στα Χανιά είχε κρίνει ότι ο πρώην δήμαρχος και οι ιδιοκτήτες είχαν ευθύνη για την ζημιά που υπέστη ο τότε δήμος Γαζίου. Είχε αθωώσει όμως τα 4 μέλη της δημαρχιακής επιτροπής και την πρώην νομική σύμβουλο του δήμου, κρίνοντας ότι δεν είχαν ευθύνη για την υπόθεση.

Ο πρώην δήμαρχος που αντιμετωπίζει την κατηγορία της κακουργηματικής απιστίας κρίθηκε ότι αντί να προστατεύσει τη δημοτική περιουσία, ζημίωσε-εν γνώσει του-κατά 10 εκατομμύρια ευρώ το δήμο Γαζίου. Σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα του πρώτου δικαστηρίου, φέρεται να ομολογήθηκε το περιεχόμενο της αναγνωριστικής αγωγής που είχαν ασκήσει 21 ιδιώτες

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου και η αγωγή των ιδιωτών στρεφόταν κατά του δήμου Γαζίου από τον οποίο διεκδικούσαν έκταση 465 στρεμμάτων λόγω έκτακτης χρησικτησίας. Κατά της καταδικαστικής εκείνης απόφασης άσκησε έφεση ο δήμος.

Πηγή: cretalive.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network