Στο στόχαστρο 8 πρόσωπα από τον Φαλτσιανί για τη λίστα Λαγκάρντ

Ο Ερβέ Φαλσιανί

Και νέο ραντεβού κανόνισαν οι εισαγγελικές αρχές με τον "κύριο λίστα Λαγκάρντ", ενώ ήδη έχουν επικεντρώσει την έρευνά τους σε οκτώ πρόσωπα. Έρευνες και στη Γαλλία

Σε οκτώ πρόσωπα που εδώ και εβδομάδες είχαν προκαλέσει το ενδιαφέρον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, φαίνεται πως επικεντρώθηκε η κατάθεση του Εβρέ Φαλτσιανί, του πρώην υπαλλήλου της HSBC, γνωστού και ως "κύριος λίστα Λαγκάρντ".

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές είχε ήδη καταλήξει σε αυτά τα πρόσωπα πριν κλιμάκιό τους μεταβεί στο Παρίσι προκειμένου να λάβει την 9ωρη κατάθεση την περαασμένη Παρασκευή, και μάλιστα, είχαν ζητήσει από τον Εβρέ Φαλτσιανί να έχει έτοιμα στοιχεία γύρω από τα συγκεκριμένα ονόματα.

ADVERTISING

Πράγματι, όπως αναφέρουν πηγές, ο Εβρέ Φαλτσιανί έδωσε στους τέσσερις εισαγγελείς που βρέθηκαν στη Γαλλία, ένα στίκ usb, στο οποίο είχε αποθηκεύσει αρχεία που σχετίζονται με τα εν λόγω πρόσωπα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό αρχείο, από το οποίο φέρεται να προκύπτουν κοινά πρόσωπα και εταιρίες, πουυ σε αρκετές περιπτώσεις εμφανίζονται να έπαιζαν το ρόλό διαμεσολαβητή στη διακίνηση χρηματικών ποσών.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το υλικό αυτό βρίσκεται πλέον στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας και αξιολογείται από τους εισαγγελικούς λειτουργούς, οι οποίοι χειρίζονται την έρευνα για την εγκληματική οργάνωση γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ.

Οι επαφές πάντως, των δικαστικών αρχών με τον Εβρέ Φαλτσιανί φαίνεται πως δεν έχουν ολοκληρωθεί, καθώς θα υπάρξει και νέο ραντεβού, πιθανότατα μετά τις εθνικές εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση, οι εισαγγελείς προχωρούν και σε νέα βήματα. Ήδη έχουν στείλει δικαστικές συνδρομές στη Γαλλία, ενώ πλέον αναμένεται μεταξύ άλλων και σε μία εκ των χωρών που έχουν παραλάβει στο σύνολό τους τη λίστα Φαλτσιανί, προκειμένου οι ελληνικές αρχές να λάβουν επισήμως και κατ' επέκταση να αξιοποιήσουν το αποδεικτικό υλικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λίστα Λαγκάρντ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο άγνωστος X στη λίστα Λαγκάρντ και το δίκτυο ξεπλύματος 'βρώμικου' χρήματος

Εισαγγελία για Φαλτσιανί: Η Δικαιοσύνη επιτελεί το καθήκον της ανεξαρτήτως κυβέρνησης

SHARE:

24Media Network