Μεταλλωρύχοι της Eldorado: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπ. Περιβάλλοντος

Μεταλλωρύχοι της Eldorado: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπ. Περιβάλλοντος

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος στη Λεωφόρο Μεσογείων πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Έκλεισαν και τα δύο ρεύματα της Λεωφόρου οι μεταλλωρύχοι

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος στη Λεωφόρο Μεσογείων πραγματοποιούν εργαζόμενοι στα μεταλλεία Χρυσού στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής οι οποίοι βρίσκονται σε 48ωρη απεργία. Σήμερα εκπνέει η προθεσμία που έδωσε η Eldorado Gold για την έκδοση άδειας για τις Σκουριές. Λίγο μετά τις 08.30 οι μεταλλωρύχοι βγήκαν στον δρόμο και έκλεισαν και τα δυο ρεύματα της Μεσογείων μπροστά από το υπουργείο.

 

Το κτήριο του υπουργείου φυλάσσεται από κλούβες των ΜΑΤ ενώ έχουν φτάσει πούλμαν με μεταλλωρύχους. Υπολογίζεται πως οι εργαζόμενοι θα είναι συνολικά 1.000 άτομα.

Η κινητοποίηση φαίνεται ιδιαίτερα έντονη με δεκάδες πούλμαν να καταφθάνουν στην Αθήνα από τη Χαλκιδική:

Μιλώντας στο News 24/7 ο κ. Χατζής μέλος του σωματείου Αγίας Βαρβάρας δηλώνει πως οι εργαζόμενοι διεκδικούν το “ιερό τους δικαίωμα στην εργασία”. Δείτε τι δήλωσε λίγο νωρίτερα:

Στις 10 εχει προγραμματιστει συνάντηση αντιπροσωπείας των μεταλλωρυχων στο υπουργείο περιβάλλοντος, και στις 11 θα ξεκινησει πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Η καναδική εταιρεία έχει προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση κατά την οποία δεν δοθεί η άδεια τροποποίησης ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων για τις Σκουριές, τότε από την Παρασκευή θα μπει “λουκέτο” στα εργοτάξια των μεταλλείων Χαλκιδικής.

Υπενθυμίζεται ότι, την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για τις άδειες στην Ολυμπιάδα, ενώ παρέπεμψε τις υπόλοιπες εκκρεμότητες στη διαδικασία τρίμηνης διαιτησίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα