Στον αέρα περισσότεροι από 3 χιλιάδες συμβασιούχοι γιατροί και νοσηλευτές

Οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποιούν σήμερα, 9 Νοεμβρίου 2017, πανελλαδική εικοσιτετράωρη απεργία, ενώ πραγματοποίησαν και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 11 π.μ., όπου εισήλθαν και διαμαρτυρήθηκαν, και έπειτα πραγματοποίησανι πορεία προς την Βουλή, ενόψει της σημερινής ψήφισης του νομοσχεδίου για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των γιατρών του ΕΣΥ. (EUROKINISSI / Βασίλης Ρούγγος)
Οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποιούν σήμερα, 9 Νοεμβρίου 2017, πανελλαδική εικοσιτετράωρη απεργία, ενώ πραγματοποίησαν και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 11 π.μ., όπου εισήλθαν και διαμαρτυρήθηκαν, και έπειτα πραγματοποίησανι πορεία προς την Βουλή, ενόψει της σημερινής ψήφισης του νομοσχεδίου για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των γιατρών του ΕΣΥ. (EUROKINISSI / Βασίλης Ρούγγος) EUROKINISSI

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε ότι σε αυτή την περίπτωση τα νοσοκομεία δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν το καλοκαίρι

Στον αέρα περισσότεροι από 3 χιλιάδες συμβασιούχοι γιατροί και νοσηλευτές που δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις τους, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ η οποία μίλησε στο σταθμό μας.

Η Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι σε αυτή την περίπτωση τα νοσοκομεία δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν το καλοκαίρι καθώς οι εναπομείναντες εργαζόμενοι θα πρέπει να πάρουν άδεια.

ADVERTISING

Κατήγγειλε επίσης ότι οι ουρές στα επείγοντα είναι ήδη 8 ώρες.

Οι πρώτες συμβάσεις έχουν ήδη αρχίσει να λήγουν σύμφωνα με την κα. Παγώνη και οι τελευταίες αναμένεται να λήξουν στο τέλος του χρόνου.

Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Υγείας αν και έχει δεσμευτεί δεν έχει καταθέσει τη σχετική τροπολογία για την ανανέωση των συμβασεων.

SHARE:

24Media Network