Στον ανακριτή ο Μπαρμπαρούσης

Ο βουλευτής Κώστας Μπαρμπαρούσης οδηγείται ενώπιον του ανακριτή από αστυνομικούς
Ο βουλευτής Κώστας Μπαρμπαρούσης οδηγείται ενώπιον του ανακριτή από αστυνομικούς EUROKINISSI

Απολογείται σήμερα ενώπιον του ανακριτή ο βουλευτής, που μετά την σύλληψή του επιχείρησε να "μαζέψει", τα όσα είπε από το βήμα της Βουλής και οδήγησαν στη δίωξή του για εσχάτη προδοσία

Για το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας προσήλθε σήμερα προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή ο πρώην βουλευτής της Χρύσης Αυγής, Κώστας Μπαρμπαρούσης.

Ο βουλευτής, που δικάζεται παράλληλα ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καλείται να εξηγήσει στον δικαστικό λειτουργό συγκεκριμένα αποσπάσματα από την ομιλία του στο κοινοβούλιο την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης με αφορμή την συμφωνία με την πΓΔΜ. Ο κ. Μπαρμπαρούσης, ως ομιλητής της Χρυσής Αυγής , μεταξύ άλλων, ζήτησε από τη στρατιωτική ηγεσία να "αναλάβει τις ευθύνες της" και να συλλάβει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η ομιλία του, ο βουλευτής βρέθηκε στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας που αυθημερόν κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του και στην έκδοση εντάλματος σύλληψης το οποίο εκτελέστηκε την Δευτέρα το πρωί.

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, η τιμωρία για όποιον δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις εσχάτης προδοσίας τιμωρείται με κάθειρξη που φθάνει τα 20 χρόνια.

Ο βουλευτής με δήλωση που διένειμε από τη ΓΑΔΑ υποστηρίζει ότι οι επίμαχες εκφράσεις του "ενσωματώθηκαν ατάκτως και αυθορμήτως" στην ομιλία του. Αναφέρει πως αποτελούν "ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση που μου είχε προκαλέσει το ουσιαστικό διακύβευμα της συζήτησης", ενώ τονίζει πως "η φρασεολογία μου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: χρυσή αυγή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μνημειώδης κωλοτούμπα Μπαρμπαρούση: Δεν εννοούσα κατάλυση του Πολιτεύματος!

Μπαρμπαρούσης: Με το βουλευτικό από το Μεσολόγγι σε φιλικό σπίτι στην Πεντέλη

ΚΝΕ για Μπαρμπαρούση: Τα χρυσά αυγά κάνουν τις κότες

Τριχοτομημένη η Χρυσή Αυγή

ADVERTISING

SHARE: