Στον ανακριτή Τσάτσος - Κομνόπουλος για την προμήθεια των Super Puma

Στον ανακριτή Τσάτσος - Κομνόπουλος για την προμήθεια των Super Puma

Οι δύο επιχειρηματίες, κατηγορούμενοι για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, έχουν κληθεί να απολογηθούν σήμερα. Φέρονται ότι είχαν το ρόλο μεσάζοντα προκειμένου να διακινηθεί παράνομο χρήμα

Εξηγήσεις για την εμπλοκή τους στην προμήθεια των ελικοπτέρων Super Puma, αλλά και για το ποιά είναι η σχέση τους με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, πρόκειται να δώσουν σήμερα στον ανακριτή Διαφθοράς οι επιχειρηματίας Αλ. Τσάτσος και Σ. Κομνόπουλος.

Οι δύο άνδρες έχουν κληθεί να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή Γαβρ. Μαλλή με την ιδιότητα του κατηγορουμένου, αντιμέτωποι με την κακουργηματική πράξη του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί, φέρονται να είναι μεσάζοντες στην προμήθεια των Super Puma. Συγκεκριμένα, εμφανίζονται οι ιδιοκτήτες της εταιρίας Malwern, από τραπεζικό λογαριασμό της οποίας φέρονται να "έφυγαν" πολλές χιλιάδες ευρώ, καταλήγοντας στον Γ. Καρατζαφέρη αλλά και σε τρεις απόστρατους αξιωματικούς.

Όπως μάλιστα προέκυψε από τη δικαστική έρευνα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ φέρεται να έλαβε 1,6 εκατ. ευρώ σε δύο δόσεις, το 2007 και το 2008, μέσω off shore  που διατηρούσε με την επωνυμία Catalina LTD.

Ο κύκλος των απολογιών ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα, όταν ενώπιον του δικαστικού λειτουργού βρέθηκε ο απόστρατος αξιωματικός Π. Στράντζαλης, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με τον  περιοριστικό όρο της καταβολής χρηματιικής εγγύησης, ύψους 15.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Ο κατηγορούμενος μαζί με τους επίσης πρώην αξιωματικούς, Θεοδ. Μόσχο και Ι. Ράμμο,  φέρονται να έλαβαν συνολικά 523.773 ευρω προκειμένου να προωθησουν την υπογραφή της σύμβασης με την εταιρία Εurocopter.

SHARE:

24Media Network