Στους 125.000 οι ωφελούμενοι για τους παιδικούς σταθμούς

Στους 125.000 οι ωφελούμενοι για τους παιδικούς σταθμούς
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή των Ελλήνων. Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 (EUROKINISSI//ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Θα καλυφθούν όλες οι προσφερόμενες θέσεις διαβεβαίωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί Αλ. Χαρίτσης και Θεανώ Φωτίου. «Θα μείνουν εκτός 35.000 παιδιά» κατήγγειλε το ΚΚΕ.

Περισσότερα από 125.000 voucher (κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης) θα διατεθούν εφέτος σε οικογένειες για την εισαγωγή των παιδιών τους σε παιδικούς σταθμούς, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι έχουν δοθεί ήδη 94.000 vouchers σε γονείς και θα δοθούν άλλα 31.000 με τη δεύτερη κατανομή μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Επισήμανε δε ότι ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων συνιστά αύξηση 6,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ο υπουργός Εσωτερικών υπενθύμισε μάλιστα ότι το 2014 ο αριθμός των δικαιούχων δεν ξεπερνούσε τους 80.000.

Ανέφερε επίσης ότι η συνολική χρηματοδότηση του προγράμματος αυξάνεται σε 235 εκατ. ευρώ από 173 εκατ. το 2014. «Προσπαθούμε να καλύψουμε τις ελλείψεις στο βαθμό του εφικτού» δήλωσε.

Στον αντίποδα, πάντως, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, κατήγγειλε ότι ακόμη και μετά τη β’ κατανομή οι ελλείψεις στους παιδικούς σταθμούς θα φτάσουν τις 35.000.

Κατήγγειλε επίσης την κυβέρνηση ότι «έχει μετατρέψει το σύστημα των βρεφονηπιακών σταθμών σε μια λοταρία φτώχειας με ευκαιριακή ημερομηνία λήξη».

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου αντέκρουσε ως υπερβολικές τις αιτιάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. «Δυστυχώς υπάρχει επαναλαμβανόμενος πολιτικός δόλος για να δημιουργεί αγωνία στις μητέρες» συμπλήρωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα