Στους δρόμους την Τετάρτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ: Κινητοποιήσεις και στο χώρο της Υγείας

Στους δρόμους την Τετάρτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ: Κινητοποιήσεις και στο χώρο της Υγείας

Πώς συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Συγκέντρωση-παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προγραμματίζει αύριο Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, διότι -όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της- δυο μήνες μετά την τοποθέτηση σε διαθεσιμότητα 2.200 σχολικών φυλάκων δεν έχει υπάρξει καμία ενέργεια για την αποκατάστασή τους.

Ενόψει και της διαθεσιμότητας 3.500 δημοτικών αστυνόμων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΤΑ) αναφέρει:

"Η κυβέρνηση με τον τρόπο της στασιμότητας και της απραξίας ροκανίζει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας, με το πέρας του οποίου οι συνάδελφοι αντικρίζουν την έξοδο με δραματικές επιπτώσεις στη ζωή των ιδίων και των οικογενειών τους.

Με δεδομένο πως καμία ενέργεια για την αποκατάσταση των σχολικών φυλάκων και τη μετακίνησή τους στο πλαίσιο της δήθεν κινητικότητας δεν έχει γίνει και δεδομένου ότι δεν έγινε επίσης αποδεκτή η πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την ασφαλιστική αναγνώριση της πενταετούς εργασιακής εμπειρίας, σε συνδυασμό με τις διαρροές περί αποκατάστασης των δημοτικών αστυνομικών, με ταυτόχρονο υποβιβασμό των συναδέλφων από Π.Ε. και Τ.Ε. σε Δ.Ε. κατηγορία και με ηλικιακά κριτήρια, γίνεται εμφανές πως μοναδικός στόχος της κυβέρνησης είναι οι απολύσεις και η μείωση του μισθολογικού κόστους".

Κινητοποιήσεων συνέχεια και στον χώρο της Υγείας

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας κατά της κινητικότητας και της αλλαγής χρήσης νοσοκομείων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία στα ψυχιατρεία, ενώ στις 11:30 προγραμματίζεται συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία "Πατησίων" και "Αμαλία Φλέμιγκ" έχουν εξαγγείλει για τις 8 το πρωί συγκεντρώσεις στις εισόδους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Για αύριο, Τετάρτη, η ΠΟΕΔΗΝ και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχουν κηρύξει τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11:30, ενώ στην περιφέρεια οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών.

SHARE:

24Media Network