Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί κατά του νομοσχεδίου της Κεραμέως

Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί κατά του νομοσχεδίου της Κεραμέως
ΑΘΗΝΑ ΠΑΝΕΚΠAIΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ (EUROKINISSI/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Στους δρόμους για δεύτερη μέρα οι εκπαιδευτικοί διαμαρτυρόμενοι κατά του νομοσχεδίου για την Παιδεία. Πραγματοποίησαν πορεία προς την Βουλή

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα βρέθηκαν στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που προωθεί η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με τίτλο “Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις”, το οποίο φέρνει σημαντικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο για την Παιδεία που προωθεί η υπουργός, Νίκη Κεραμέως

Η πορεία των εκπαιδευτικών έχει ήδη ξεκινήσει από τα Προπύλαια και έφτασε την Βουλή, μέσω της οδού Σταδίου, αφού πέρασε από την πλατεία Ομονοίας.

Η πορεία έμεινε για μια ώρα περίπου στην Πλατεία Συντάγματος όπου είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις. Αφού φώναξαν συνθήματα ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδιου, εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές αποχώρησαν λίγο πριν τις 21:00


Σημειώνεται ότι και χθες, Τρίτη (10/6) εκπαιδευτικοί, μαθητές και φοιτητές πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία και πορεία διαμαρτυρίας από τα Προπύλαια προς τη Βουλή, κατά την οποία, ο αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Μαλαγάρης, μιλώντας στο News24/7 χαρακτήρισε “άκρως αναχρονιστικό” το νομοσχέδιο, το οποίο, όπως είπε, βάλει ευθέως εναντίον της Δημόσιας και Δωρεάν εκπαίδευσης και στόχο έχει να απομακρύνει από τα σχολεία τους μαθητές από τα πιο ευάλωτα στρώματα.

Για ενα “νομοσχέδιο που αντί να μας πηγαίνει μπροστά, μας πηγαίνει πίσω συνολικά” έκανε ακόμη λόγο ο δάσκαλος, Θοδωρής Μπίρμπας, Δάσκαλος, μέλος του συλλόγου “Κώστας Βάρναλης”, της Δυτικής Αττικής.


Συλλαλητήριο κατά της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου για την παιδεία Eurokinissi

“Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να αντιπαρατεθούμε σε ένα πολυνομοσχέδιο που επιδιώκει την διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης”, είπε η Ντίνα Ρέππα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών “Αριστοτέλης”, τονίζοντας ότι εν μέσω πανδημίας η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εισηγείται την αύξηση των μαθητών στα τμήματα της πρώτης δημοτικού και των νηπιαγωγείων.

Να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο που γυρίζει την εκπαίδευση πολλά χρόνια πίσω και να προχωρήσει σε ρυθμίσεις προς όφελος της Παιδείας, μετά από διάλογο, κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Κικίνης.

Αύριο, Πέμπτη, με στάση εργασίας και νέα κινητοποίηση θα συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους ενάντια στο «αντιεκπαιδευτικό» – όπως το χαρακτηρίζουν – νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα