Στους δρόμους όλης της χώρας οι αγρότες

Στους δρόμους όλης της χώρας οι αγρότες
Αγρότες κατευθύννται με κομβόι, για να στήσουν μπλόκο στην ΕΟ Άργους- Κορίνθου, στο ύψος του Ινάχου ποταμού στην Αργολίδα, την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017. Οι αγρότες διαμαρτύρονται για την εφαρμογή των μέτρων των μνημονίων και της ΚΑΠ, με τα οποία όπως τονίζουν στην ανακοίνωση τους "επιταχύνεται η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών-επιχειρηματιών, με συνέπεια να οδηγούμαστε στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση". (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Πρόγευση για μαζικά μπλόκα δίνουν από σήμερα οι αγρότες σε Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία, και Δυτική Ελλάδα. Πότε αναμένεται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους

Έτοιμοι να κόψουν και πάλι την Ελλάδα στα δύο είναι οι αγρότες όλης της χώρας που ήδη από το πρωί της Δευτέρας με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα κατεβαίνουν σε πλατείες και εθνικές οδούς, στέλνοντας προμήνυμα μαζικών κινητοποιήσεων.

Ειδικότερα, οι αγρότες του Θεσσαλικού κάμπου έχουν αρχίσει να παρατάσσουν, τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών των Τρικάλων και της Καρδίτσας ξεκαθαρίζοντας πως την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου θα αναχωρήσουν για τον κόμβο της Νίκαιας, όπου αναμένεται να κλιμακώσουν τον αγώνα τους μαζί με αγρότες και άλλων περιοχών.

Μάλιστα θα πραγματοποιήσουν και προσυγκεντρώσεις προκειμένου να κατευθυνθούν όλοι μαζί στη Νίκαια. Συγκεκριμένα, στον νομό Τρικάλων έχουν προγραμματιστεί δύο προσυγκεντρώσεις, μία στο Μεγαλοχώρι και μία στη Φαρκαδόνα, ενώ στον νομό Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση στην Ιτέα. Παράλληλα, συνεχίζονται και οι ενημερωτικές επισκέψεις σε χωριά των νομών.

Έκλεισε η Ε.Ο. στο Αίγιο

Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν και αγρότες της Αιγιάλειας, οι οποίοι λίγο πριν από τις 12.30 το μεσημέρι έκλεισαν τη νέα εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου.  Ωστόσο, δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία, λίγο πριν από τις 14:00.

Πανεργατική απεργιακή συγκέντρωση στο δημαρχείο του Άργους, με τη συμμετοχή αγροτών με τρακτέρ, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

 

Ειδικότερα, μέλη του αγροτικού συλλόγου συγκεντρώθηκαν περίπου στις 10.30 το πρωί στην Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη νέα εθνική οδό, όπου προχώρησαν στον αποκλεισμό, με την κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό.

Στο μεταξύ στην Ηλεία αγρότες έχουν συγκεντρωθεί στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στο ύψος της διασταύρωσης της Αμαλιάδας, έχοντας παρατάξει αγροτικά μηχανήματα και φορτηγά, χωρίς όμως να έχουν κλείσει το δρόμο.

 

Μπλόκα και στην Ιονία Οδό

Από το ιστορικό γεφύρι της ‘ Αρτας, ξεκίνησε στις 11 το πρωί η κι8νητοποίηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού. Αγρότες και κτηνοτρόφοι με 50 τρακτέρ συγκεντρώθηκαν στο γεφύρι, στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης και αυτή την ώρα στήνουν μπλόκο στην Ιόνια οδό στην έξοδο για την πόλη της ‘Αρτας.

Λίγο νωρίτερα αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Κομπότι, με τρακτέρ έκλεισαν συμβολικά για μισή ώρα την Ιόνια οδό στην έξοδο για την κωμόπολη και στην συνέχεια συμμετείχαν στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας.

Ο Σπύρος Κλινάκης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως το μπλόκο που στήθηκε στο Λούρο θα παραμείνει και ότι βρίσκεται σε συντονισμό με το Πανελλαδικό των 68 μπλόκων που συστάθηκε πέρυσι. Ο κ. Κλινάκης υπογράμμισε πως οι αγρότες ζητούν «να παραμείνουν στην δουλειά και τα χωράφια τους με αξιοπρέπεια».

Από την περιοχή της Λούμπας στην πόλη της Ζακύνθου, άρχισαν τις κινητοποιήσεις τους, οι αγρότες του νησιού, οι οποίοι με ζεστές τις μηχανές των οχημάτων τους, περιμένουν τις αποφάσεις του πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου των αγροτών ώστε να κλιμακώσουν τις δράσεις τους.

Σήμερα, λίγο μετά τις δέκα το πρωί τα πρώτα τρακτέρ έκαναν την εμφάνισή τους στο κόμβο της Λούμπας στην πόλη της Ζακύνθου. Στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μίλησε ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συλλόγου Ζακύνθου, Τιμόθεος Φαραός, ο οποίος επεσήμανε ότι «μετά από τη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε, αποφασίσαμε μια πρώτη συγκέντρωση ώστε το επόμενο χρονικό διάστημα να κλιμακωθεί και με μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου».

«Για τους αγρότες, τους φτωχούς ανθρώπους το επόμενο διάστημα θα κλιμακωθεί ακόμα πιο πολύ αυτή η αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζεται, από την κυβέρνηση και από την Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε ο κ. Φαραός, ο οποίος τέλος δήλωσε ότι «σήμερα δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, ο κόσμος πρέπει να παλέψει για τα δικαιώματά του, να παλέψει για την ασφάλιση και για να έχει καλή τιμή πώλησης το αγροτικό προϊόν για να μπορέσει να επιβιώσει».

Στο χορό των κινητοποιήσεων και η Κρήτη

Με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα που έχουν παραταχθεί αριστερά και δεξιά του δρόμου, στον κόμβο των Πραιτωρίων, ξεκίνησαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις στο μπλόκο των αγροτών του Συλλόγου Αστερουσίων.

«Ο αγώνας μας είναι αγώνας επιβίωσης. Με το πλαίσιο αιτημάτων μας δεν ζητάμε πολλά, μα τα αναγκαία για να μπορούμε να ασχολούμαστε με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, να ζουν οι οικογένειές μας υποφερτά» τονίζουν οι αγρότες, ενώ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων σημειώνει, ότι «μας κλείνουν το σπίτι, μας βγάζουν από τη γη μας, γι’ αυτό βγαίνουμε στους δρόμους. Θα μείνουμε όσο καιρό το αγροτικό οργανωμένο κίνημα αποφασίσει. Οι αγώνες μας έχουν συνέχεια».

Επίσης οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ηρακλείου, Καζαντζάκη, Αρχανών και η επιτροπή αγώνα αγροτών Αρκαλοχωρίου, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Ηρακλείου, χωρίς ωστόσο να έχει μεγάλη συμμετοχή.

Οι αγρότες παρέμειναν έξω από τα γραφεία της Εφορίας και αφού επέδωσαν ψήφισμα στον διευθυντή της ΔΥΟ, αποχώρησαν αργότερα, χωρίς να εμποδίσουν τις συναλλαγές των φορολογουμένων.

(Πληροφορίες ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα