Συγκέντρωση ατόμων στο Πολυτεχνείο – Διαμαρτυρία για τα νέα μέτρα

Συγκέντρωση ατόμων στο Πολυτεχνείο – Διαμαρτυρία για τα νέα μέτρα
Πολυτεχνείο GEORGIA PANAGOPOULOU

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης περίπου 150 άτομα στο χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Αντιδρούν στην απαγόρευση εορτασμού του τριημέρου της 17 Νοέμβρη, αλλά και στα νέα μέτρα.

Συγκέντρωση βρίσκεται σε εξέλιξη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο από περίπου 150 άτομα με σκοπό την αντίδραση ενάντια στην απαγόρευση εορτασμού του τριημέρου του Πολυτεχνείου, αλλά και για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα οποία από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου τίθεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21.00 το βράδυ σε όλη τη χώρα.

Οι συγκεντρωμένοι που ανήρτησαν πανό με την επιγραφή “δεν υπάρχει ζωή και υγεία χωρίς ελευθερία”, έχουν σαν κεντρικό σύνθημα “Ανοιχτό Πολυτεχνείο” και βρίσκονται στο χώρο από τις μεσημβρινές ώρες. Στο ενημερωτικό κείμενο που δημοσίευσαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουασιαστικού χώρου υπογράφουν ως “Φοιτητές/ριες, εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, αγωνιστές/τριες”.

Όπως αναφέρουν στο κείμενό τους ο λόγος της δράσης τους έχει στόχο ένα ανοιχτό πολυτεχνείο όπου “θα πραγματοποιηθούν οι τρίημερες εκδηλώσεις μνήμης”. Ακόμα προσθέτουν ότι “ο λόγος που μπήκαμε σήμερα στο Πολυτεχνείο ήταν επειδή γνωρίζαμε πως από αύριο η σχολή θα έμπαινε σε lockout και ότι η πραγματοποίηση του απαγορευμένου τριημέρου θα ήταν αδύνατη”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα