Συγκλονίζει ο 20χρονος ναυτικός: "Ο τέταρτος όμηρος πέθανε στα χέρια μας"

Δημήτρης Γκιάτης
Δημήτρης Γκιάτης FACEBOOK

Ο 20χρονος Έλληνας ναυτικός που είχε απαχθεί από πειρατές στο Τόγκο για 40 ημέρες, περιγράφει την κόλαση που έζησε.

Ανατριχιάζουν οι λεπτομέρειες από τα όσα έζησε ο 20χρονος Έλληνας ναυτικός Δημήτρης Γκιάτης, στη διάρκεια των 40 ημερών που είχε κρατηθεί όμηρος από πειρατές στο Τόγκο. Ο ίδιος μίλησε στην εκπομπή «Μαζί σου» και περιέγραψε τις δραματικές ώρες που βίωσε στη ζούγκλα της Αφρικής.

Όπως ανέφερε, το ελληνόκτητο πλοίο «Elka Aristotle», βρισκόταν αγκυροβολημένο ανοιχτά του λιμανιού Λόμε, στο Τόγκο, συνολικά τρεις με τέσσερις μήνες. Ο ίδιος, πριν απαχθεί, βρισκόταν στο πλοίο ένα μήνα και μία εβδομάδα.

"Η επίθεση έγινε στις 2 τα ξημερώματα. Κοιμόμουν. Άκουσα έναν χτύπο στην πόρτα και την άνοιξα. Υπέθεσα ότι είχαμε πρόβλημα με το ρεύμα, γι’ αυτό άνοιξα… Είδαν έναν άνθρωπο να με σημαδεύει με όπλο στο κεφάλι. Εκείνη την ώρα δεν σκέφτεσαι. Ήμουν πολύ φοβισμένος", είπε χαρακτηριστικά.

"Ήμουν ξυπόλυτος για 40 ημέρες. Βρισκόμουν για τέσσερις ημέρες σε μια ακυβέρνητη βάρκα χωρίς φαγητό και νερό, περικυκλωμένος από καρχαρίες", συμπλήρωσε.

Και συνεχίζοντας ανέφερε: "Μας έβαλαν σε μία ξύλινη βάρκα που είχε μία μηχανή. Δεν υπήρχαν σωσίβια. Επέβαιναν εννέα πειρατές με βαρύ οπλισμό και εμείς οι τέσσερις. Ήμασταν τέσσερις μέρες στη θάλασσα. Την πρώτη μέρα ταξιδεύαμε κανονικά, γιατί είχαμε πετρέλαιο για να κινηθεί η μηχανή. Μας είπαν να μην φοβόμαστε, γιατί το κάνουν για να πάρουν μόνο χρήματα".

"Τη δεύτερη μέρα μείναμε από καύσιμα. Δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ γιατί δεν είχαμε τροφή και νερό, κάναμε την ανάγκη μας στην θάλασσα. Τέντωσαν το πανί για να πηγαίνουμε με τον αέρα και να φτάσουμε στην ακτή", περιέγραψε.

"Όλες τις μέρες που ήμασταν εκεί, κάναμε προσευχές, ανεξαρτήτως θρησκείας. Ήμασταν σε άθλια κατάσταση. Έπαιρνα δύναμη. Χάρη στην προσευχή, προσπάθησα και επέζησα" αποκάλυψε ο 20χρονος ναυτικός, ο οποίος δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί όταν αναφέρθηκε στον τέταρτο όμηρο ναυτικό από τις Φιλιππίνες, ο οποίος νόσησε από μαλάρια, και όπως είπε χαρακτηριστικά «πέθανε στα χέρια μας».

SHARE:

24Media Network