Συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας κατά του πολυνομοσχεδίου

ΑΘΗΝΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ..(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ..(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

ΠΑΜΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στη Βουλή συζητείται και ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Συλλαλητήριο διοργανώνουν ΠΑΜΕ και ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Στις 18.30 θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι "τα μέτρα που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο είναι φωτιά και αποτελούν τα προεόρτια της πιο σκληρής και σαρωτικής επίθεσης που θα συνεχιστεί τον Νοέμβρη, με στόχο την πλήρη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, τσάκισμα στους μισθούς, σε συντάξεις και σε εργασιακά δικαιώματα".

"Τα μέτρα δεν εξαιρούν κανένα εργάτη, αυτοαπασχολούμενο, αγρότη, άνεργο, γυναίκα. Μας καταδικάζουν στην δουλειά και τη ζωή χωρίς δικαιώματα για τα κέρδη της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας", προσθέτει.

Στις 19.00 η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα.

Στο μήνυμα της η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι το πολυνομοσχέδιο επεκτείνει και στο Δημόσιο τις μειώσεις συντάξεων και τις αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που έχει ήδη θεσπιστεί για τον ιδιωτικό τομέα.

Συνεχίζοντας αναφέρεται:

Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συνολικά ο λαός και η νεολαία είναι οι μόνοι που μέσα από τις συντονισμένες αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες, μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες τους σε κάθε χώρο και κλάδο, σε κάθε πόλη και γειτονιά μπορούν να αναστρέψουν αυτή την κατάσταση. Να βάλουν φραγμό στην εφαρμογή των μέτρων συνέχισης της κοινωνικής καταστροφής, να συγκρουστούν και να ανατρέψουν την πολιτική του Κεφαλαίου - Ευρωπαϊκής Ένωσης - ΔΝΤ - Κυβέρνησης και των μνημονίων που επιβάλλουν.

SHARE: