Συλλαλητήριο για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων της δίκης της Χρυσής Αυγής

Συλλαλητήριο για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων της δίκης της Χρυσής Αυγής

Συγκέντρωση και πορεία έξω από το Εφετείο πραγματοποιούν αυτή την ώρα σωματεία και αντιφασιστικές οργανώσεις.

Με την δίκη της Χρυσής Αυγής να συμπληρώνει πλέον τέσσερα χρόνια στις 20 Απριλίου, σωματεία εργαζομένων, αντιφασιστικές οργανώσεις και η ΑΔΕΔΥ που έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 8 μεχρι τις 11, πραγματοποιούν συλλαλητήριο έξω από το Εφετείο Αθηνών.

Βασικό αίτημα είναι η ολοκλήρωση της δίκης και η καταδικαστικές αποφάσεις κατά των ενόχων, ενω υπογραμμίζεται και η διαφωνία με προτεινόμενες αλλαγές του ποινικού Κώδικα που εκτιμούν πως θα μετατρέψουν σε ελαφρύτερες, ενδεχόμενες ποινές για εγκληματική οργάνωση.

Στην συγκέντρωση συμμετέχουν και δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής, με έναν εξ αυτών, τον Κωστή Παπαδάκη, να υπογραμμίζει πως  “Η δίκη θα μπορούσε να έχει τελειώσει αν οι δικαστές είχαν πάρει απαλλαγή από τα υπόλοιπα καθήκοντά τους, αν υπήρχε εξ αρχής η αίθουσα του Εφετείου και αν ορίζονταν καθημερινά δικασιμοι. Το γεγονός οτι δεν επιτρέπονται κάμερες και δεν γίνεται ηχογράφηση, αποτρέπει απο το να παίρνουν μεγαλη δημοσιότητα τα συντριπτικά στοιχεία που αναδεικνύουν την εγκληματική φύση της οργάνωσης”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα