Συλλαλητήριο συνταξιούχων στην πλατεία Κοτζιά

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για το νέο ασφαλιστικό από την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για το νέο ασφαλιστικό από την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Συγκέντρωση συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι και διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό (pics)

Παναττικό συλλαλητήριο στην πλατεία Κοτζιά πραγματοποιούν οι συνταξιούχοι, που αντιδρούν στη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης. Ζητούν να μην υπάρχουν νέες περικοπές στις συντάξεις και να υπάρξει αποκατάσταση των συντάξεων από τις περικοπές που έχουν ήδη γίνει από τα δύο πρώτα μνημόνια.

Επίσης, "απαιτούν" δημόσια δωρεάν υγεία και αφορολόγητο όριο, για αξιοπρεπή διαβίωση. Όπως υποστηρίζουν «εμείς πληρώσαμε την κρίση και δεν μπορούμε να πληρώνουμε άλλο».

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε: «είμαστε πάλι στους δρόμους γιατί υποφέρουμε πραγματικά. Οι παροχές έχουν τσακιστεί κυριολεκτικά και όλα τα δικαιώματα που είχαμε αποκτήσει έχουν ποδοπατηθεί». Επίσης, υποστήριξε πως οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις, δεν πείθουν κανένα.

Φωτογραφία αρχείου - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων, στο κέντρο της Αθήνας
Φωτογραφία αρχείου - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων, στο κέντρο της Αθήνας EUROKINISSI

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΣΕ, ΝΑΤ ΕΛΤΑ και Δημοσιογράφων ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συντάξεις
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Σύννεφα" πάνω από το πρώτο τετ α τετ Τσίπρα - Μητσοτάκη

Ο Κουρουμπλής ...πoνάει για όσους δεν ψηφίζουν

Σε τρία σημεία της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου θα παρατάξουν αύριο τα τρακτέρ αγρότες της Αχαΐας και της Ηλείας

SHARE: