Δράμα: Σύλληψη 56χρονου που παρίστανε τον γιατρό

Δράμα: Σύλληψη 56χρονου που παρίστανε τον γιατρό
Σύλληψη δραστών για εξαπάτηση ασφαλιστικής εταιρείας AP

Ο 56χρονος αλλοδαπός ήταν μέλος σπείρας που εξαπατούσε γυναίκες. Σκοπός της ήταν η απόσπαση μεγάλων χρηματικών ποσών με το πρόσχημα τραυματισμού συγγενικού προσώπου.

Περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης επτά γυναικών, ηλικίας από 28 έως 92 ετών, στην πόλη της Δράμας, κατά τη διάπραξη των οποίων οι δράστες προσπάθησαν να αποσπάσουν συνολικά 173.000 ευρώ, εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας. Για την υπόθεση συνελήφθη, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, αλλοδαπός ηλικίας 56 ετών, μέλος σπείρας που δραστηριοποιείτο στην εξαπάτηση πολιτών.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης σε απόπειρα. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει τουλάχιστον ακόμη τρεις συνεργούς του, μέλη της σπείρας, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, τα μέλη της σπείρας τηλεφωνούσαν σε πολίτες και χρησιμοποιώντας το πρόσχημα τραυματισμού συγγενικού προσώπου, το οποίο χρειάζεται άμεση χειρουργική επέμβαση, προσπαθούσαν να αποσπάσουν χρήματα. Από τις καταγγελίες που προηγήθηκαν, προέκυψε ότι άγνωστος δράστης επικοινωνούσε τηλεφωνικά με πολίτες, στους οποίους παρουσιαζόταν ως ιατρός νοσοκομείου και προφασιζόμενος ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει τραυματισθεί και χρειάζεται επειγόντως χειρουργική επέμβαση, ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά, που κυμαίνονταν μεταξύ 20.000 και 35.000 ευρώ.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία και προκειμένου να επιτύχουν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, έτερος δράστης ή δράστιδα, ανάλογα με την περίπτωση, προσποιείτο το συγγενικό πρόσωπο, επιβεβαιώνοντας τα ψευδή γεγονότα και παρακαλώντας για βοήθεια.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον πενηνταεξάχρονο, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε είχε το ρόλο του «εισπράκτορα» της σπείρας. Συγκεκριμένα, ο άντρας βρισκόταν στην πόλη της Δράμας, αναμένοντας να καρποφορήσει κάποια από τις προσπάθειες εξαπάτησης, έτσι ώστε στη συνέχεια να μεταβεί στην οικία του θύματος και να παραλάβει τα χρήματα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας. Τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της σπείρας και να ταυτοποιηθούν τα υπόλοιπα μέλη της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα