Συμπλοκή Χρυσαυγιτών και αντιφασιστών στον ΗΣΑΠ Πειραιά

Συμπλοκή Χρυσαυγιτών και αντιφασιστών στον ΗΣΑΠ Πειραιά

Συμπλοκή στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές. Επτά προσαγωγές

Συμπλοκή ανάμεσα σε περίπου 25 άτομα σημειώθηκε στις 14:00, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί η υλικές ζημιές. Η αστυνομία προχώρησε σε 7 προσαγωγές.

Εκτιμάται ότι επρόκειτο για άτομα που είχαν συμμετάσχει νωρίτερα στις παράλληλες κινητοποιήσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Κερατσίνι, με αφορμή τη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στο Σχιστό.

Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από μέλη της Κινήσης Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΡΦΑ), ενώ η δεύτερη από μία κίνηση που υπογράφει ως Επιτροπή Κατοίκων Α' και Β' Πειραιά. Στη δεύτερη κίνηση παρείσφρησαν και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Η ΚΕΡΦΑ, σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τη σημερινή συγκέντρωση, ανέφερε ότι «οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι στην πόλη του Κερατσινίου» προσθέτοντας ότι «δεν θα επιτρέψει στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα να χύσουν στην ίδια του τη γειτονιά το ρατσιστικό δηλητήριο σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών, στοχοποιώντας τους, δήθεν, για υποβάθμιση της περιοχής».

Την ίδια ώρα, η επιτροπή που υπογράφει ως κάτοικοι Α' και Β' Πειραιά τάσσεται ενάντια στη δημιουργία κέντρου μεταναστών και χαρακτηρίζει παράνομη την απόφαση της κυβέρνησης να εγκαταστήσει κέντρο λαθρομεταναστών ανοιχτού τύπου στο Σχιστό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κερατσίνι: Διαδήλωση και αντιδιαδήλωση για το κέντρο προσφύγων στο Σχιστό

SHARE:

24Media Network