Συναγερμός από το κρούσμα στον Κορυδαλλό – “Είχαμε προειδοποιήσει από τις 4 Μαΐου”

Συναγερμός από το κρούσμα στον Κορυδαλλό – “Είχαμε προειδοποιήσει από τις 4 Μαΐου”

Όσα είπε ο πρόεδρος Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Σπύρος Καρακίτσος ο οποίος κάνει λόγο για προειδοποιητική επιστολή προς αρμόδιους φορείς και υπουργεία από τις αρχές Μαΐου.

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στις Φυλακές Κορυδαλλού από τη στιγμή όπου ο 33χρονος Λίβυος κρατούμενος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, στο πρώτο τουλάχιστον τεστ που υποβλήθηκε (εντός της ημέρας αναμένεται και δεύτερο). Οι υπεύθυνοι των φυλακών ανησυχούν για ενδεχόμενη διασπορά της νόσου, με τον πρόεδρο των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Σπύρο Καρακίτσο να εκφράζει τον φόβο του για αυτό το ενδεχόμενο, αφού όπως είπε ο Λίβυος δεν ήταν νεοεισερχόμενους και κυκλοφορούσε εντός της φυλακής κάτι που κάνουν καθημερινά όλοι οι κρατούμενοι.

Παράλληλα, ο κ. Καρακίτσιος αποκάλυψε ότι είχε σταθεί προειδοποιητική επιστολή στο υπουργείο Υγείας και Πολιτικής Προστασίας, όπως επίσης και στον ΕΟΔΥ.

“Ένα κρούσμα κορονοϊού στη μεγαλύτερη φυλακή της χώρας, όχι από νεοεισερχόμενο κρατούμενο, αλλά από κρατούμενο που βρισκόταν ήδη και κινούταν μέσα σε μία πτέρυγα έχει δημιουργήσει αναστάτωση αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα δημιούργησε διασπορά του ιού”, είπε αρχικά ο πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.

Σε ερώτηση για το αν θα βρεθεί στις φυλακές κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, απάντησε: “Δεν έχω καμία ενημέρωση εγώ προσωπικά. Αυτό που μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας είναι πως είχμε στείλει σχετικό έγγραφο από τις 4 Μαΐου και στην ηγεσία της Πολιτικής Προστασία και στο Υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΔΥ και στην υπηρεσιακή μας ηγεσία ότι η σταδιακή άρση των μέτρων στις φυλακές πρέπει να συνοδευτεί με μία σειρά από συγκεκριμένα μέτρα όπως την υποχρεωτική κίνηση των κλιμακίων του ΕΟΔΥ στα καταστήματα κράτησης που θα λαμβάνουν τακτικά δείγματα από κρατούμενους. Αυτό το αίτημά μας δεν εισακούστηκε και να που βρισκόμαστε σήμερα, τέλη Ιουνίου σε μία τέτοια περίπτωση”.

Δείτε όσα είπε ο κ. Καρακίτσιος:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα