Συναγερμός σε σχολείο της Κρήτης - Θετικός στον κορονοϊό γονέας 2 μαθητών

Συναγερμός σε σχολείο της Κρήτης -  Θετικός στον κορονοϊό γονέας 2 μαθητών

Θετικός στον κορονοϊό γονέας δύο μαθητών δημοτικού σχολείου του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων στην Κρήτη. Σε καραντίνα όλη η οικογένεια, απολύμανση για την ώρα στο σχολείο.

Έντονη ανησυχία επικρατεί σε σχολείο της Κρήτης μετά το κρούσμα που εντοπίστηκε και αφορά γονέα δύο μαθητών. Πρόκειται για Δημοτικό σε οικισμό του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, με τον γονέα να έχει διαγνωστεί θετικός στον ¨κορονοϊό και την είδηση να προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στο σχολείο.

Όπως αναφέρει το Cretapost, όλα τα μέλη της οικογένειας έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό για δύο εβδομάδες, με τον γονέα πάντως να μην έχει συμπτώματα. Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, έχει ζητηθεί να γίνει απολύμανση του σχολείου.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγράφει δύο περιπτώσεις κρουσμάτων σε γονείς μαθητών στο Ηράκλειο τα οποία αφορούσαν σε σχολείο του κέντρου της πόλης του Ηρακλείου και σε δημοτικό σχολείο της Νέας Αλικαρνασσού.

Υπενθυμίζεται, πως η Ένωση Γονέων Μαθητών Ηρακλείου έχει υποβάλει τα εξής αιτήματα:

• Άμεσα διενέργεια γρήγορων τεστ από κινητές μονάδες δειγματοληψίας σε σχολεία με κρούσμα ή που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα.

• Απολύμανση κάθε σχολείου με κρούσμα ή που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα.

• Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές κάθε εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.

• Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, με αναλογία μία καθαρίστρια ανά 200 παιδιά, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, σχολεία, Κρήτη
SHARE:

24Media Network