Συναγερμός στη Γαύδο: Εμφανίστηκαν λεοντόψαρα σε παραλίες

Συναγερμός στη Γαύδο: Εμφανίστηκαν λεοντόψαρα σε παραλίες

Νέες μαρτυρίες αναφέρουν ότι λεοντόψαρα έκαναν την εμφάνισή τους σε δύο γνωστές παραλίες της Γαύδου, ενώ υπάρχουν αναφορές και για εντοπισμό τους στο λιμάνι. Τι πρέπει να προσέχουν οι λουόμενοι.

Με ανάρτησή του στο Facebook, κάτοικος της Γαύδου ενημερώνει ότι εντοπίστηκαν λεοντόψαρα σε δύο γνωστές παραλίες του νησιού, τον Άη Γιάννη και το Σαρακίνικο.

Άλλος κάτοικος ανέφερε μάλιστα ότι τράβηξε φωτογραφία λεοντόψαρο και στο λιμάνι του νησιού, όπου όπως υπογραμμίζει υπάρχουν και άλλα ψάρια αυτού του είδους.

ADVERTISING

Η ανάρτηση ανέφερε:

Συναγερμός στη Γαύδο: Εμφανίστηκαν λεοντόψαρα σε παραλίες

Τι είναι το λεοντόψαρο

Είναι ένα πολύ όμορφο ψάρι με έντονους κόκκινους, κίτρινους, λευκούς και μαύρους χρωματισμούς. Είναι όμως και πολύ επικίνδυνο. Όλο του το σώμα καλύπτεται με μυτερά δηλητηριώδη αγκάθια, τα οποία το βοηθούν να αιχμαλωτίζει το θήραμά του.

Η επαφή του με τον άνθρωπο μπορεί να είναι θανατηφόρα, σε περιπτώσεις που το θύμα υποφέρει από αλλεργίες, έχει επιβαρυμένη υγεία ή είναι παιδί ή ηλικιωμένος.

Ακόμα και αν δεν επιφέρει το θάνατο όμως το τσίμπημα του λεοντόψαρου μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο, ναυτία, πυρετό, μούδιασμα, δυσκολία στην αναπνοή, διάρροια, ακόμα και προσωρινή παράλυση. Μάλιστα, τα συμπτώματα αυτά μπορούν να διαρκέσουν αρκετές ημέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

130 ξένα είδη ψαριών μπήκαν στις θάλασσες μας. Συναγερμός για το Plotosus lineatus

Κρήτη: Ψάρι καταβροχθίζει μέταλλο - Σε απόγνωση οι ψαράδες

Λαγοκέφαλος: Έντονη ανησυχία από την επανεμφάνιση του επικίνδυνου ψαριού στην Κρήτη

Νέα επίθεση από Λαγοκέφαλο: Δάγκωσε 16χρονο που έκανε μπάνιο στη Σητεία

SHARE:

24Media Network