Συναυλία Φύσσα: Δύο τραυματίες από τα επεισόδια στους γύρω δρόμους

Συναυλία Φύσσα: Δύο τραυματίες από τα επεισόδια στους γύρω δρόμους

Κατά την αναταραχή ένα άτομο αισθάνθηκε αδιαθεσία και ένα άλλο τραυματίστηκε στο πόδι από τις συμπλοκές νεαρών με δυνάμεις των ΜΑΤ. Στο νοσοκομείο κάμεραμαν του ΑΝΤ1

Την συμβολή του ΕΚΑΒ ζήτησαν πολίτες που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στη Δραπετσώνα, όταν έπειτα από συμπλοκές νεαρών με δυνάμεις των ΜΑΤ, επικράτησε χάος στους παρακείμενους δρόμους. Η ομάδα 50 περίπου ατόμων ξεκίνησε τη ρίψη κροτίδων, μολότοφ και φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να απαντήσουν με εκτεταμένη χρήση χημικών στο δρόμο που ανεβαίνει από το λιμάνι και στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεων και Αγίου Δημητρίου.

Κατά την αναταραχή ένα άτομο αισθάνθηκε αδιαθεσία και παρουσίασε δυσκολία στην αναπνοή, με αποτέλεσμα να χρειαστεί την παροχή πρώτων βοηθειών.

Παράλληλα, ένα άτομο τραυματίστηκε στο πόδι, αλλά και ένας ακόμη όταν νεαροί εκσφενδόνισαν πέτρες εναντίον του. Όπως αναφέρει ένας από τους τραυματίες στο βίντεο που ακολουθεί φώναξε στους ταραξίες να σταματήσουν να τα σπάνε, με αποτέλεσμα να δεχτεί επίθεση 20 ατόμων.

Δείτε τι δήλωσε στους δημοσιογράφους:

Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών τραυματίστηκε ένας δημοσιογράφος και ο κάμεραμαν του ΑΝΤ1. Οι ταραξίες φαίνεται πως επιτέθηκαν στους τρεις εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού που κάλυπταν τα γεγονότα, με τον οπερατέρ να τραυματίζεται πιο σοβαρά και να μεταφέρεται στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Μικροεπεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της πορείας για τα τέσσερα χρόνια από το θάνατο του Παύλου Φύσσα. Άγνωστοι προκάλεσαν αναταραχές και έσπασαν τζαμαρίες δυο καταστημάτων στο  κέντρο της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να παρέμβουν οι άνδρες της αστυνομίας.

Δύο άτομα προσήχθησαν από την Αστυνομία και εξετάζεται η συμμετοχή τους στα – περιορισμένης έκτασης – επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα κατά την αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι στη διάρκεια των ίδιων επεισοδίων και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα