Συνεχείς έφοδοι και έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. για κάτασχεση βεγγαλικών

Συνεχείς έφοδοι και έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. για κάτασχεση βεγγαλικών

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. για κατάσχεση κροτίδων και βεγγαλικών

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. για την εμπορία κροτίδων, βεγγαλικών και παιδικών αθυρμάτων.

Το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες, σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, ενώ κατασχέθηκαν περισσότερα από 17.000 παιδικά αθύρματα. Ο συνολικός αριθμός πυροτεχνικών ειδών που έχει κατασχεθεί από τις αστυνομικές Υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδας ανέρχεται περίπου στις 190.000.

Στην Χαλκίδα συνελήφθη ένας 52χρονος, διότι σε αποθήκη καταστήματός του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 2.640 κροτίδες.

Συνεχείς έφοδοι και έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. για κάτασχεση βεγγαλικών


Στην Κέρκυρα εντοπίστηκε παράνομο εργαστήριο κατασκευής πυροτεχνημάτων. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 62 αυτοσχέδιοι εκτοξευτήρες, 64 πυροτεχνήματα, 15 μασούρια πυροτεχνικής σύνθεσης, 16 τεμάχια ταχύκαυστης θρυαλλίδας, 11 ηλεκτρικά σπίρτα και δύο μηχανισμοί ασύρματης πυροδότησης.

Ειδικότερα κατά την διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθη από αστυνομικούς ένας 35χρονος, ο οποίος σε πρόχειρη εγκατάσταση στην κατοικία του, διέθετε αυτοσχέδιους εκτοξευτήρες διαφόρων διαμετρημάτων καθώς και εξειδικευμένο εξοπλισμό για την παράνομη κατασκευή και χρήση πυροτεχνημάτων.

Συνεχείς έφοδοι και έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. για κάτασχεση βεγγαλικών


Από την ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζεται ότι, “δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο. Η ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων, συμβουλεύει - συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής:

- Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.

- Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.

- Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.

- Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.

- Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.

- Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.

- Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

- Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς, με σκοπό να συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και την κατανόηση των κινδύνων που διατρέχουν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά.

Οι έλεγχοι και οι έρευνες των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., εν όψει του Εορτασμού του Πάσχα, θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

SHARE:

24Media Network