Συνελήφθη 54χρονος για αρχαιοκαπηλία

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΡΧΑΙΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ // ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΡΧΑΙΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ // ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ) MOTIONTEAM

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγείται 54χρονος αρχαιοκάπηλος που συνελήφθη από τις αρχές το περασμένο Σάββατο. Συνελήφθη στον Ωρωπό. Τα αρχαία ευρήματα στην οικία του

Για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων, συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στον Ωρωπό, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 54χρονος Έλληνας.

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφορίας για άντρα, που κατέχει παράνομα αρχαία αντικείμενα, και πολυήμερες έρευνες, αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν στην περιοχή του Ωρωπού και να τον συλλάβουν.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

* Ένα μαρμάρινο αγαλματίδιο, ύψους 50 εκ., γυναικείας μορφής, σχεδόν ακέραιο (λείπουν τα άνω άκρα) με πρόσθετη βάση.

* Δύο μαρμάρινα αγαλματίδια, ύψους 43 εκ. έκαστο, που αναπαριστούν τη θεά Αφροδίτη.

Τα αρχαία αντικείμενα επιδείχθηκαν σε αρχαιολόγο της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και χρονολογούνται στην ύστερη κλασική περίοδο.

Τα ανωτέρω αγαλματίδια θα παραδοθούν για φύλαξη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network