Συνελήφθη πρώην διευθύντρια τράπεζας για υπεξαίρεση 50 εκατ. δραχμών την περίοδο 1992 - 1996

Περιπολικό - Φωτό αρχείου
Περιπολικό - Φωτό αρχείου EUROKINISSI

Η 62χρονη είχε καταδικαστεί στο Εφετείο το 2016 σε δις ισόβια και έκτοτε ήταν φυγόποινη. Την τετραετία 1992-1996 που ήταν διευθύντρια σε υποκατάστημα της τότε Εγνατίας Τράπεζας είχε προβεί στην υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση άνω των 50. εκατ. δρχ.

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη μίας 62χρονης Ελληνίδας, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, χθες το πρωί, έπειτα από μεθοδική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών.

Πρόκειται για απόφαση που εκδόθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε το 2016 σε ποινή κάθειρξης δις ισόβια, για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση σε βάρος χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας που υπερέβαινε το ποσό των 50.000.000 δρχ. και της πλαστογραφίας με χρήση κατ’ εξακολούθηση με σκοπό προσπορισμό περιουσιακού οφέλους και βλάβη τρίτου που υπερέβαινε το ποσό των 25.000.000 δρχ.

Από την καταδίκη της και μετά παρέμενε φυγόποινη. Οι πράξεις αυτές τελέστηκαν κατά το χρονικό διάστημα των ετών 1992 έως 1996, κατά το οποίο η συλληφθείσα κατείχε διευθυντική θέση σε υποκατάστημα της τότε Εγνατίας Τράπεζας. Η 62χρονη, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

SHARE:

24Media Network