Σύνταγμα: Ένταση και χημικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Σύνταγμα: Ένταση και χημικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Ένταση στο Σύνταγμα στο πλαίσιο του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου. Στη χρήση χημικών κατά των διαδηλωτών προχώρησε η αστυνομία.

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Τετάρτης στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κατά της αξιολόγησης, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών, ενώ παράλληλα υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα επεισόδια ξεκίνησαν ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές όταν οι διαδηλωτές έκλεισαν τον δρόμο, ενώ η αστυνομία ήθελε να παραμείνει ανοιχτή μια λωρίδα του δρόμου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τραυματίστηκε ένας διαδηλωτής.

Σύνταγμα: Ένταση και χημικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
Σύνταγμα: Ένταση και χημικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις διαδήλωσαν σήμερα ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Η ΕΛΑΣ σε ανακοίνωσή της για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε, στο κέντρο της Αθήνας, αναφέρει τα εξής:

"Την 18.00 ώρα σήμερα (Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021), με πρωτοβουλία διαφόρων Ομοσπονδιών, πραγματοποιήθηκε Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, κατά το οποίο συγκεντρώθηκαν 350 περίπου άτομα, στο χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την 19.00 ώρα 250 άτομα εκ των συγκεντρωθέντων ξεκίνησαν πορεία μέσω των οδών Κοραή, Σταδίου, Β. Γεωργίου με κατάληξη την Πλατεία Συντάγματος.

Την 19.20 ώρα, ενώ είχε αφεθεί ελεύθερη λωρίδα κυκλοφορίας των οχημάτων, σύμφωνα με τις εντολές του Διαμεσολαβητή Αστυνομικού σε συμφωνία με τους πορευθέντες, ξαφνικά ικανός αριθμός αυτών, προσπάθησε να καταλάβει πλήρως την οδό Σταδίου διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

'Αμεσα επενέβησαν οι Αστυνομικές Δυνάμεις προκειμένου να οριοθετήσουν εκ νέου την πορεία και να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Με τις κατάλληλες κινήσεις και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, οι Αστυνομικές Δυνάμεις περιόρισαν τους συγκεντρωμένους, και αποκαταστάθηκε η ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου, η οποία είχε διακοπεί επί πεντάλεπτο.

Στη συνέχεια, μέρος των συγκεντρωθέντων παρέμεινε επιτηρούμενο από τις Αστυνομικές Δυνάμεις, στη Λ. Αμαλίας έως την 19.50 ώρα όπου και αποχώρησαν, χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα.

Προανακρίσεως επελήφθη η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, ενώ για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: εκπαιδευτικοί, Πορείες, Αστυνομία
SHARE:

24Media Network