Συνταξιούχοι: “Δεν θα ανεχτούμε άλλες περικοπές”

Συνταξιούχοι: “Δεν θα ανεχτούμε άλλες περικοπές”

Την κατάργηση του νόμου Κατρουγκαλου και αύξηση στις συντάξεις ώστε η κατώτερη να φτάσει τα 600 ευρώ, διεκδικούν οι συνταξιούχοι που βρέθηκαν σήμερα ξανά στον δρόμο.

Σε νέες κινητοποιήσεις στις 15 Νοεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου κάλεσαν οι συνταξιούχοι μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης τους στο υπουργείο Εργασίας.

 

Επιτροπή των συνταξιούχων συναντήθηκε με την διευθύντρια του γραφείου του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου, στην οποία εξέθεσαν τα αιτήματα τους. Όπως είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, εξερχόμενος από τη συνάντηση, «Είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση. Τους μεταφέραμε ότι δεν θα ανεχτούμε την εφαρμογή κανενός μνημονιακού νόμου. Ούτε για τις περικοπές που έχουν γίνει, ούτε για αυτές που επίκεινται να γίνουν. Μας είπαν ότι είναι σε καλό δρόμο και ότι διαπραγματεύονται. Εμείς θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας και περιμένουμε και στις 15 Νοέμβρη να βουλιάξει η Αθήνα και στις 15 του Δεκέμβρη να πάμε στο Μέγαρο Μαξίμου να συναντηθούμε με τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η κινητοποίηση των συνταξιούχων ολοκληρώθηκε και αποχώρησαν από το υπουργείο, ενώ η οδός Σταδίου δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα