Σύσκεψη για τον τουρισμό για γέλια και για κλάματα. Έδιωξε τα ΜΜΕ ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου στην Ξάνθη

Σύσκεψη για τον τουρισμό για γέλια και για κλάματα. Έδιωξε τα ΜΜΕ ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου στην Ξάνθη

Ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου στην Ξάνθη Στέλιος Μωραΐτης, έδιωξε τους δημοσιογράφους από ανοιχτή σύσκεψη. Πως το δικαιολόγησε

Θυμηδία αλλά και πλήρη αποδοκιμασία προκάλεσε η αψυχολόγητη ενέργεια του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στέλιου Μωραϊτη να απαιτήσει να αποχωρήσουν οι δημοσιογράφοι από σύσκεψη στην οποία συμμετείχε, με την δικαιολογία ότι σε αυτή δεν είχαν κληθεί όλα τα ΜΜΕ! Πρόκειται για σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια με τη συμμετοχή τουριστικών πρακτόρων και φορέων. Στην έναρξη της συνεδρίασης και αντιλαμβανόμενος ο Πρόεδρος του ΕΒΕ ότι κάποιοι δημοσιογράφοι καλύπτουν τη συνεδρίαση απαίτησε να αποχωρήσουν, διαφορετικά θα εγκατέλειπε ο ίδιος της σύσκεψη.

Όπως ισχυρίστηκε, διαπίστωσε ότι δεν ήταν στην αίθουσα όλα τα ΜΜΕ (προφανώς μιλώντας εκ μέρους του ΜΜΕ στο οποίο είναι διευθύνων σύμβουλος σύμφωνα με το ΕΣΡ) αγνοώντας ότι δεν είχε γίνει κάποια πρόσκληση και προσέβαλε διοργανωτές και δημοσιογράφους, απαιτώντας την αποχώρησή τους. Προφανώς, αγνοούσε μέχρι εκείνη τη στιγμή ότι κάποιοι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, στο οποίο είναι Πρόεδρος !

Το πρωτοφανές περιστατικό δημιούργησε ένα απρόσμενο επεισόδιο, με τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φώτη Καραλίδη να επιχειρεί να κατευνάσει τα πνεύματα μετά την απρόκλητη και ξαφνική επίθεση του Σ. Μωραΐτη εναντίον των ΜΜΕ.

Αρνούνται να μεταδώσουν την είδηση οι δημοσιογράφοι

Τελικά με δική τους πρωτοβουλία οι δημοσιογράφοι αποχώρησαν προκειμένου να μην τιναχθεί στον αέρα η σύσκεψη, παρότι αυτός που έπρεπε να αποχωρήσει ήταν, προφανώς, άλλος. Όπως αποφασίστηκε από τα περισσότερα ΜΜΕ που συμμετείχαν, αρνήθηκαν να μεταδώσουν τη σχετική είδηση και αποδοκίμασαν την απρόκλητη επίθεση του Προέδρου του ΕΒΕ.

Σχόλιο XanthiPress.gr

Όπως κατέστη σαφές, αφού ο Στέλιος Μωραϊτης  έλυσε όλα τα ζητήματα που αφορούν στην επιχειρηματικότητα της περιοχής και στις δικές του επιχειρήσεις, όπως αυτή που σφραγίστηκε πρόσφατα, αποφάσισε να παρέμβει και στα ζητήματα των ΜΜΕ και να καθορίσει τους δημοσιογραφικούς κανόνες που ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα από τις εγχώριες και παγκόσμιες οργανώσεις των δημοσιογράφων, απαγορεύοντας την παρουσία τους  σε ανοιχτή σύσκεψη που διοργάνωσε κάποιος άλλος!

Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι, δεν μπήκαν στον κόπο να εκνευριστούν αλλά μάλλον να γελάσουν για την εικόνα που παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ και τις εντυπώσεις που προκλήθηκαν στους συμμετέχοντες, αρκετοί από τους οποίους σοκαρίστηκαν !

πηγή: XanthiPress.gr

SHARE: