Συζητήθηκε η έκδοση του Λ. Μπόμπολα στην Κύπρο

Συζητήθηκε η έκδοση του Λ. Μπόμπολα στην Κύπρο

Το δικαστικό συμβούλιο θα συνεδριάσει ξανά την Τετάρτη

Για την Τετάρτη 25 Μαΐου διέκοψε η συζήτηση ενώπιον του Συμβουλίου Εφετων Αθήνας σχετικά με το αίτημα έκδοσης του επιχειρηματία, Λεωνίδα Μπόμπολα, στην Κύπρο για υπόθεση που αφορά τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κοσιης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας ζήτησε να μην εκδοθεί στην Κύπρο και να δικαστεί στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι είναι Έλληνας  πολίτης και επιθυμεί να δικαστεί στη Ελλάδα για οικογενειακούς και επαγγελματικούς λόγους.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, οι πράξεις που αποδίδονται στον Λεωνίδα Μπόμπολα στην συντριπτική τους πλειοψηφία (πλην μίας) έχουν ως τόπο τέλεσης την Ελλάδα. “Θα πρέπει ο κ Μπόμπολας να δικαστεί στην Αθήνα όπου εκεί θα αποδείξουμε την ουσιαστική αθωότητα του” τόνισε ο εκ των συνηγόρων του, Μιχ. Δημητρακόπουλος.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που το Συμβούλιο Εφετών εξετάζει την υπόθεση, καθώς κατά την πρώτη συζήτηση οι κυπριακές αρχές είχαν ακυρώσει το ένταλμα έκδοσης σε βάρος του επιχειρηματία. Από την πλευρά του, ο συνήγορος Ηλίας Αναγνωστόπουλος δήλωσε: “Η δικαστική συνεργασία πρέπει να χαρακτηρίζεται από αμοιβαίο σεβασμό, δεν μπορώ να δεκτό πως η Κυπριακή δημοκρατία αγνόησε την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου και εξέδωσε νέο ένταλμα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα