Αυστηρά μέτρα μόνο για τους μη εμβολιασμένους πολίτες

Αυστηρά μέτρα μόνο για τους μη εμβολιασμένους πολίτες
Κόσμος στο λιμάνι του Πειραιά Eurokinissi

Απάντηση στην έντονη δυσφορία όσων αντιδρούν στα μέτρα της κυβέρνησης θέλησε να δώσει η Αριστοτελία Πελώνη, κάνοντας λόγο για αυστηρά πρωτόκολλα στο μέλλον που θα αφορούν όσους δεν θα έχουν εμβολιαστεί.

Αντιδράσεις και επικρίσεις δέχεται τα τελευταία 24ωρα η κυβέρνηση, μετά τη νέα δέσμη μέτρων που έλαβε και ανακοίνωσε για τη συνέχεια με στόχο να ενθαρρύνει τον εμβολιασμό του πληθυσμού αλλά και να ανακόψει ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων, η οποία παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.

Οι ανακοινώσεις σχετικά με τα προνόμια των εμβολιασμένων, η “διχοτόμηση” της εστίασης σε μικτούς και αμιγείς χώρους, καθώς και το πιο μέτρο για μοριακό ή rapid τεστ για ταξίδι προς τα νησιά, έχουν προκαλέσει δυσφορία σε αρκετό κόσμο που δεν έχει εμβολιαστεί, αλλά και σε άτομα που, αν και έχουν κάνει την πρώτη δόση, καλούνται να ακολουθήσουν αυτά τα μέτρα.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, η Αριστοτελία Πελώνη θέλησε να απαντήσει στα παράπονα και τις επικρίσεις των πολιτών, λέγοντας πως σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι να διχάσει τον κόσμο, χωρίζοντας τη χώρα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αλλά να παραχωρήσει διευκολύνσεις σε όσους εμβολιάζονται.

Αυτό το μέτρο για τις μετακινήσεις στα νησιά δεν είναι ένα μέτρο τιμωρίας, είναι ένα μέτρο ενθάρρυνσης του εμβολιασμού, σε αυτή τη δέσμη μέτρων που ανακοινώνει η κυβέρνηση και βοηθά τους πολίτες να μπορούν να ταξιδέψουν με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και για όσους είναι ανεμβολίαστοι –για λόγους υγειονομικούς- τηρείται ένα πιο αυστηρό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει τη διενέργεια rapid test έως 48 ώρες πριν. Δεν θεωρώ ότι είναι ένα σκληρό μέτρο”, είπε η κυβερνητική εκπρόσωποςστην εκπομπή “Live News” για να τονίσει πως τα μέτρα που ισχύουν για τους Έλληνες πολίτες θα ισχύσουν και για τους τουρίστες: “Οι τουρίστες έρχονται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ και θα πρέπει να έχουν νέα τεστ για να μετακινηθούν στα νησιά ή για τους χώρους διασκέδασης ή ψυχαγωγίας”, σημείωσε.

Μάλιστα, η Αριστοτελία Πελώνη, ξεκαθάρισε πως, στις προθέσεις της κυβέρνησης, δεν είναι να ληφθούν στο μέλλον νέα οριζόντια μέτρα για όλους τους πολίτες, τονίζοντας ότι τα περιοριστικά μέτρα και τα αυστηρά πρωτόκολλα θα αφορούν μόνο στους μη εμβολιασμένους.

Τέλος, μιλώντας για τον διαχωρισμό των καταστημάτων σε χώρους αμιγείς ή μικτούς, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος θα μπορεί να αλλάξει τον “χαρακτήρα χρήσης” μόνο για μία φορά, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα μπορεί να υπάρχει διαχωρισμός για τους υπαίθριους και τους κλειστούς χώρους στο ίδιο κατάστημα:

Στα καταστήματα που θα είναι αποκλειστικά για εμβολιασμένους θα επιτρέπεται και μη καθήμενοι και ο χορός, οπότε θα πρέπει να υπάρχει σαφής διαχωρισμός”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα