Τα κάνουν όλα και συμφέρουν: Ποιες οι νέες υπερ-υπηρεσίες των ΚΕΠ

Στιγμιότυπο από το ΚΕΠ το Συντάγματος,  την Τρίτη 4 Ιουλίου 2006,  στο ΚΕΠ .
Στιγμιότυπο από το ΚΕΠ το Συντάγματος, την Τρίτη 4 Ιουλίου 2006, στο ΚΕΠ . ΑΠΕ

Υπογράφτηκε ΚΥΑ μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σε εφαρμογή το σχέδιο με τις νέες αυξημένες αρμοδιότητες των ΚΕΠ. Ποιες είναι αυτές

Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία διευρύνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες από τα ΚΕΠ προς τους πολίτες, υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Με την απόφαση αυτή τα ΚΕΠ θα χορηγούν πλέον βεβαιώσεις, των οποίων τα στοιχεία έχουν αποδεικτική δύναμη ίση με εκείνη των στοιχείων που παρέχονται στο Δημοτολόγιο του οικείου Ο.Τ.Α., Οικογενειακής Κατάστασης, Γέννησης, Οικογενειακής Κατάστασης για ΟΓΑ και Ιθαγένειας μέσω ηλεκτρονικής πρόσβασης στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣΕΔ) που τηρείται στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΣ.

Όπως προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, τα ΚΕΠ παύουν πλέον να είναι απλά Κέντρα Διεκπεραίωσης των αιτήσεων πολιτών προς τους δήμους για τα εν λόγω πιστοποιητικά αλλά, μέσω απευθείας πρόσβασης στην Κεντρική Βάση Δεδομένων του ΥΠΕΣ (ΟΠΣΕΔ), θα εκτυπώνουν άμεσα τα έντυπα βεβαιώσεων – πιστοποιητικών.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών ευχαριστεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, διότι μέσω των ΚΕΠ, διευκολύνεται περαιτέρω η εξυπηρέτηση των Πολιτών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network