Τραγωδία στα Τέμπη: Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν τα στελέχη του ΟΣΕ

Τραγωδία στα Τέμπη: Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν τα στελέχη του ΟΣΕ
Συνεργεία διάσωσης στον χώρο της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Νέα προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα (29/5) έλαβαν, πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ και στελέχη του Οργανισμού για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη για παράβαση καθήκοντος.

Νέα προθεσμία για την προσεχή Δευτέρα (29/5) έλαβαν ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Σπυρίδωνας Πατέρας και τα στελέχη του Οργανισμού, Αθανάσιος Κοττάρας και Στυλιανή Κολιοπουλου, που θα απολογούνταν σήμερα, Παρασκευή (26/5), στον Εφέτη – ανακριτή για τα Τέμπη, μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους για παράβαση καθήκοντος.

Η σύνταξη του πορίσματος βαίνει προς την ολοκλήρωση του και σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, εστιάζει στα συστήματα ασφαλείας που δεν λειτουργούσαν.

Επίσης ενδέχεται να αναζητηθούν ευθύνες και εξ’ αυτού να προκύψουν νέες διώξεις για παραλείψεις στα συστήματα αυτά, όπως και στην ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας στο Δομοκός – Πλατύ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις Ιταλοί θα βρεθούν την Τρίτη (30/5) στην Λάρισα και θα ορκιστούν ενώπιον του ανακριτή, προκειμένου σε 48 ώρες να “διαβάσουν” το καταγραφικό της επιβατικής αμαξοστοιχίας, ώστε να συντάξουν έκθεση, η οποία θα ενσωματωθεί στο πόρισμα των εμπειρογνωμώνων που αναμένεται να παραδοθεί. Από το πόρισμα δεν αποκλείεται να προκύψουν και νέες διώξεις.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα