Τέμπη: Προσπάθεια “διάχυσης ευθυνών” – Ο Ντογιάκος ερευνά τα δυστυχήματα της… τελευταίας 15ετίας

Τέμπη: Προσπάθεια “διάχυσης ευθυνών” – Ο Ντογιάκος ερευνά τα δυστυχήματα της… τελευταίας 15ετίας
Τραγωδία στα Τέμπη eurokinissi

Σιδηροδρομικά δυστυχήματα 15ετίας θα ερευνήσει εκ νέου ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος με σκοπό να προστεθούν νέα πρόσωπα στο κάδρο αν αξιολογήσει ότι προκύπτουν ευθύνες οι οποίες δεν αναζητήθηκαν.

Όλους τους φακέλους σιδηροδρομικών δυστυχημάτων της τελευταίας 15ετίας ζητά από τον ΟΣΕ ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος την Δευτέρα (13/3).

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της απόπειρας διάχυσης των κυβερνητικών ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη μετά την απόφαση του κ. Ντογιάκου να ξεκινήσει έρευνα για σιδηροδρομικό δυστύχημα του… 2017 μία ημέρα μετά την επιστολή Μητσοτάκη που για πολλούς αποτέλεσε εξόφθαλμη παρέμβαση στην Δικαιοσύνη.

Προηγήθηκε η σημερινή απόφαση για Συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου την ημέρα της απεργίας των δημοσιογράφων χωρίς να κληθεί καν ο τέως υπουργός Κώστας Καραμανλής.

Συγκεκριμένα, με παραγγελία του ο Εισαγγελέας ζήτησε από τον διοικητή του ΟΣΕ να του αποστείλει πλήρη κατάλογο αλλά και τους σχετικούς φακέλους με κάθε σιδηροδρομικό δυστύχημα που έλαβε χώρα τα τελευταία 15χρόνια.

Στην ενημέρωση, που μετά την εντολή Ντογιάκου, οφείλει να παράσχει ο ΟΣΕ, συμπεριλαμβάνονται ο πλήρης κατάλογος όλων των δυστυχημάτων, ο αριθμός των πολιτών που έχασαν την ζωή τους σε καθένα από αυτά, τα σημεία που έλαβαν χώρα τα εν λόγω περιστατικά, η περιγραφή των αιτιών αλλά και ο όποιος ποινικός χειρισμός για την αναζήτηση υπευθύνων έγινε για την κάθε υπόθεση.

Η εντολή για τη διαβίβαση των στοιχείων για τα δυστυχήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο έχει στόχο να ελεγχθεί από τις δικαστικές αρχές αν και σε ποια πρόσωπα αναζητήθηκαν και αποδόθηκαν ποινικές ευθύνες. Ο κ. Ντογιάκος επιχειρεί να επανελέγξει και να επαναξιολογήσει τους επιμέρους φακέλους και να προχωρήσει στην απόδοση ευθυνών που ενδεχομένως αξιολογήσει ότι δεν αναζητήθηκαν και να μπουν στο κάδρο των ευθυνών νέα πρόσωπα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα