'Θα αγκαλιάσουμε τα προσφυγόπουλα σαν να 'ναι δικά μας παιδιά'

'Θα αγκαλιάσουμε τα προσφυγόπουλα σαν να 'ναι δικά μας παιδιά'

Με ανακοίνωσή τους οι γονείς και κηδεμόνες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών καταδικάζουν τα όσα έλαβαν χώρα στο Ωραιόκαστρο

«Θέλουμε ένα σχολείο που γεννά το φόβο και το μίσος; Θέλουμε ένα σχολείο που σπέρνει στις καρδιές και τα μυαλά των παιδιών μας την αποστροφή για τον διωγμένο και τον κατατρεγμένο;» αναρωτιούνται, σε σχετική ανακοίνωση, γονείς και κηδεμόνες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών όπου μάλιστα φοιτούν κανονικά, από τη νέα σχολική χρονιά, δύο προσφυγόπουλα. Καταδικάζουν δε «με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τις ανακοινώσεις συλλόγων γονέων και κηδεμόνων που αρνούνται στα προσφυγόπουλα το δικαίωμα να ζήσουν όπως πρέπει να ζουν όλα τα παιδιά του κόσμου».

«Θα αγκαλιάσουμε τα παιδιά των προσφύγων σαν να 'ναι δικά μας παιδιά. Είναι δικά μας παιδιά», τονίζουν. Όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών", Βάνα Παπαχριστοδούλου, «θεωρήσαμε ότι μετά τα γεγονότα στο Ωραιόκαστρο, έπρεπε να αντιδράσουμε άμεσα και να πούμε ότι οι λόγοι που επικαλούνται οι γονείς εκείνης της περιοχής για τα παιδιά, δεν έχουν βάση αφού μάλιστα φοιτούν ήδη στο σχολείο μας, χωρίς κανένα πρόβλημα, δύο παιδιά από τη Συρία».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «η ελληνική κοινωνία παρότι μαστίζεται από την οικονομική κρίση, έδωσε την προηγούμενη περίοδο μαθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς σ΄ολόκληρη την υφήλιο, με τον τρόπο που αγκάλιασε και βοήθησε τους πρόσφυγες που έφτασαν στη χώρα μας και που η συντριπτική τους πλειοψηφία άλλωστε βρίσκεται ήδη στους τόπους προορισμού τους».

«Θεωρούμε ντροπή», συμπληρώνουν οι γονείς των Συκεών, «την προσπάθεια ορισμένων να αμαυρώσουν αυτή την τόσο όμορφη εικόνα είτε από άγνοια είτε από ρατσιστικά κίνητρα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εισαγγελική παρέμβαση για το Ωραιόκαστρο

Μια μητέρα στο Ωραιόκαστρο είπε υπερήφανο ΟΧΙ στον ρατσισμό

Γιατροί του Κόσμου στο NEWS 247: Πλήρως εμβολιασμένα τα προσφυγόπουλα στο Ωραιόκαστρο

Το Δημοτικό Σχολείο Γκράβας 'βάζει γυαλιά' στο Ωραιόκαστρο

Όχι στα προσφυγόπουλα από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου

SHARE: