Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Η ΕΛΑΣ εξετάζει τις εκδοχές γονιών και γιατρών – Καθυστερούν οι τοξικολογικές

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Η ΕΛΑΣ εξετάζει τις εκδοχές γονιών και γιατρών –  Καθυστερούν οι τοξικολογικές
social media

Σε περισσότερες από δέκα ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί ο τοξικολογικός και ιστολογικός έλεγχος για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Συνεχίζονται οι καταθέσεις.

Συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων από γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και ιατροδικαστές που ενεπλάκησαν στην υπόθεση των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα.

Ως προς τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα από τα δείγματα που ελήφθησαν, αναμένεται να καθυστερήσουν και άλλο και ενδεχομένως να χρειαστούν ακόμη 10 ημέρες έως δύο εβδομάδες για να ολοκληρωθεί ο ενδελεχής τοξικολογικός και ιστολογικός έλεγχος.

Άλλωστε, η οδηγία που έχει δοθεί είναι να εξαντληθεί κάθε περιθώριο και να μην γίνει ένας τυπικός έλεγχος όπως είχε γίνει στην περίπτωση του πρώτου θανάτου της μεσαίας κόρης της οικογένειας, που ερευνήθηκαν μόνο ναρκωτικά και αλκοόλ… με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αξιοπιστία των αρνητικών αποτελεσμάτων.

Στο κάδρο της προκαταρκτικής έρευνας της Αστυνομίας θα μπουν ειδικά τα σημεία που δείχνουν να υπάρχουν διαφορές ως προς όσα έχουν υποστηρίξει οι γονείς και όσα φέρονται να υποστηρίζουν γιατροί ειδικά από την Πάτρα, αναφορικά με την ταχύτητα ή όχι που κλήθηκε το ιατρικό προσωπικό στην πρώτη ανακοπή της 9χρονης στο «Καραμανδάνειο», για το αίτημα περί μονόκλινου σε άλλα νοσοκομεία, τις διαφορές στις ώρες για την κλήση του ΕΚΑΒ στον αιφνίδιο θάνατο του βρέφους κλπ.

Ειδικά για το πρώτο σημείο, η μητέρα των παιδιών υποστηρίζει πως υπάρχει μάρτυρας που μπορεί να καταθέσει όπως και η κλήση που έγινε στο συγκεκριμένο άτομο από την ίδια, καθώς εκείνη την στιγμή έγινε η πρώτη ανακοπή της 9χρονης που της άφησε την αναπηρία της. Βεβαίως, μάρτυρας στο γεγονός ήταν και μία γυναίκα από διπλανό δωμάτιο που νοσηλευόταν το παιδί της και είδε την αντίδραση της μητέρας.

Οι προτεραιότητες είναι να βρεθούν λοιπόν τυχόν διαφορές μέσα από τις καταθέσεις και να διακριβωθεί ο μηχανισμός θανάτου της πρωτότοκης κόρης της οικογένειας που απεβίωσε πρόσφατα, μήπως από αυτά τα ευρήματα προκύψει αναδρομικά τι ακριβώς συνέβη και στις μικρότερες αδελφές της, ο θάνατος των οποίων προηγήθηκε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα