Θάνατος Τζωρτζίνας στην Πάτρα: Εν αναμονή των τοξικολογικών – Πού βρίσκονται οι έρευνες

Θάνατος Τζωρτζίνας στην Πάτρα: Εν αναμονή των τοξικολογικών – Πού βρίσκονται οι έρευνες
Eurokinissi

Σήμερα ή το αργότερο αύριο αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας ενω όπως αποκαλύφθηκε γιατροί σκέφτηκαν να τοποθετήσουν κάμερες στα δωμάτια των κοριτσιών.

Σήμερα ή αύριο αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα, οπότε και θ’ αποκαλυφθεί -εκτός απροόπτου- η αιτία του ανεξήγητου μέχρι τώρα θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Η γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων,σύμφωνα με το pelop.gr, θα καθορίσει εν πολλοίς την πορεία των ερευνών, σε άμεση συνάρτηση και με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Υπενθμίζεται οτι θα κληθούν να καταθέσουν γιατροί και νοσηλευτές ενώ σύμφωνα με το pelop.gr, ο Δημήτρης Δασκαλάκης, παππούς των τριών παιδιών, κατέθεσε στην αστυνομία στην Αθήνα, δύο ημέρες μετά τον θάνατο της Μαλένας.

Κατά την κατάθεσή του, υποστήριξε ότι οι γιατροί έκαναν τα πάντα για τη σώσουν.

Χθες Δευτέρα (21/2) η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών διέψευσε με ανακοίνσωή της δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η 9χρονη Τζωρτζίνα απο την Πάτρα έχασε τη ζωή της αφού εσιέπνευσε τοξικό αέριο.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφει ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νικος Καρακούκης, το εν λόγω δημοσίευμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αντιθέτως, προσθέτει, οι έρευνες συνεχίζονται.

Η ανακοίνωση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

Σας γνωρίζουμε ότι το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο site protothema.gr την 21/2/2022 και περί ώρα 18.00 με τίτλο «Σοκ Έγκλημα ο θάνατος της Τζωρτζίνας-Εισέπνευσε τοξικό αέριο» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αντίθετα οι έρευνες συνεχίζονται.

Αθήνα 21/2/2022

Ο Προιστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας

Νικόλαος Γ Καρακούκης

Διδάκτωρ Ιατροδικαστικής ΕΚΠΑ

Ο πατέρας των τριών παιδιών Μάνος Δασκαλάκης, μιλώντας στο thebest.gr δήλωσε πως το δημοσίευμα αυτό είναι «fake» και πως προτίθεται να κινηθεί νομικά. Για ψευδή διαρροή έκαναν λόγο και οι δικηγόροι της οικογένειας Γιάννης Κόττας και Δημήτρης Καράμπελας.

Οι γιατροί είχαν ζητήσει κάμερες στα δωμάτια των παιδιών

Νέο στοιχείο στην υπόθεση, είναι πως παιδίατροι στη Πάτρα ανέφεραν πως οι αναφορές πως τα δύο από τα τρία κορίτσια παρουσίαζαν πρόβλημα όταν ήταν στο μονόκλινο δωμάτιο χωρίς την επιτήρηση των γιατρών, ενώ δεν συνέβαινε κάτι όταν ήταν παρόντες, τους είχε δημιουργήσει υπόννοιες ενώ είχαν σκεφτεί να τοποθετήσουν κάμερες. Σύμφωνα με το MEGA είχαν ζητήσει ιδιαίτερη επιτήρηση για τα παιδιά. Τα παραπάνω θα αποτελέσουν και μέρος των καταθέσεων για τα δύο νοσοκομεία, σε Πάτρα και Αθήνα.

Δεύτερο στοιχείο και ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως η μητέρα στη συνέντευξή της είπε πως έμενε στα μονόκλινα δωμάτια γιατί αυτό της πρότειναν οι γιατροί. Οι γιατροί απάντησαν πως αυτό συνέβαινε γιατί το ζήτησε η μητέρα. Μάλιστα, η μητέρα φέρεται να επικαλέστηκε εγκυμοσύνη για να μείνει σε μονόκλινο δωμάτιο δίπλα στη Τζωρτζίνα, κάτι που δεν ισχύει. Η φερόμενη εγκυμοσύνη συνδέεται με γεγονότα που δεν ταιριάζουν και επιβεβαιώνεται από τους γιατρούς από το Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών. Οι γιατροί στο εν λόγω νοσοκομείο, επειδή είδαν τη συνέντευξη των γονιών, ανέφεραν πως η Τζωρτζίνα κατά την εισαγωγή της δεν είχε παρουσιάσει σοβαρά προβλήματα με επιπλοκές, ενώ προγραμματιζόταν να πάρει εξιτήριο μετά το Σαββατοκύριακο. Μέσα στο Σαββατοκύριακο συνέβη το περιστατικό με το μικρό παιδί να παθαίνει ανακοπή και στη συνέχεια να παρουσιάζει εγκεφαλοπάθεια.

Επιπρόσθετα υπάρχει απαίτηση για επιτάχυνση των ερευνών και ταχύτερη συνεργασία μεταξύ των δικαστικών και αστυνομικών αρχών, για να προχωρήσει η υπόθεση.

Από τη δική του μεριά, ο ιατροδικαστής κ. Τσαντίρης ανέφερε πως για τους τρεις θανάτους φαίνεται πως υπάρχει “κοινή αιτία”.

Η μητέρα των τριών κοριτσιών υποστήριζε ότι έχει καρκίνο

Εντύπωση προκαλούν άλλωστε οι αναρτήσεις της 33χρονης μητέρας σε ομάδα για μαμάδες στο facebook, όταν επικοινώνησε σε άλλες μαμάδες ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. “Καλησπέρα σας, έχει κάποια μανούλα εμπειρία καρκίνου των ωοθηκών; Ή οριακή κακοήθεια των ωοθηκών να συζητήσουμε κάποιες απορίες μου;” είχε γράψει χαρακτηριστικά, όπως μετέδωσε η εκπομπή “Tlive”.

Μάλιστα, ένα μέλος της ομάδας της είχε απαντήσει, με την 33χρονη να χαρακτηρίζει το δικό της πρόβλημα υγείας ως ιδιάζουσα περίπτωση.

Ιατρικές πηγές, πάντως, σημειώνουν στο “Tlive” πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. “Δεν υπάρχει αυτό, δεν υφίσταται. Δεν έχει γίνει ποτέ τέτοια διάγνωση. Δεν υπάρχει πρώτο στάδιο στον καρκίνο των ωοθηκών”, είπαν χαρακτηριστικά στην εκπομπή του Alpha.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα