Θεία Λιάπη: "Δεν μιλάμε με τον Μιχάλη. Έχει κάνει λάθη"

Θεία Λιάπη: "Δεν μιλάμε με τον Μιχάλη. Έχει κάνει λάθη"

Καλό παιδί ο Μιχάλης, αλλά κάνει λάθη, λέει η θεία του

Για πρώτη φορά μιλάει στο "Έθνος της Κυριακής" η θεία του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη, Βασιλική, το όνομα της οποίας ενεπλάκη στην υπόθεση της επιδότησης της βίλας Λιάπη στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας.

Η κ. Βασιλική Λιάπη, η... "μακάβρια" πρωταγωνίστρια των ημερών, καθώς κάποιοι την εμφάνιζαν να έχει πεθάνει, όχι μόνο ζει, αλλά "αδειάζει" τον ανιψιό της για το περιβόητο "σαλέ", το οποίο χρηματοδοτήθηκε παρατύπως με κοινοτικά κονδύλια.

"Με μπλέξανε σ' αυτή την ιστορία", εξομολογείται. "Δεν έβαλα ποτέ δικηγόρο, για να βγάλει κάποια ανακοίνωση. Όλα αυτά έγιναν ερήμην μου. Όταν πέθανε ο σύζυγός μου, Δημήτρης, βρήκαν το αδύναμο σημείο μου και έβαλαν εμένα, γιατί δεν έχω παιδιά. Είμαι μόνη μου. Ο αδελφός μου με φροντίζει και μία γυναίκα που έχω στο σπίτι. "Άσε αυτούς να τα ξεμπλέξουν", φωνάζει συνεχώς ο αδελφός μου.

Δεν ανακατεύομαι. Τον Μιχάλη τον αγαπώ, είναι καλό παιδί, αλλά έχει κάνει λάθη. Έκανε λάθος με τις πινακίδες του αυτοκινήτου. Προσωπικά δεν του έχω ζητήσει ποτέ κάτι. Ούτε διορισμό, τίποτα. Μια φορά τον ρώτησα αν μπορούσε να βοηθήσει έναν ανιψιό που έχει τέσσερα παιδιά και ο Μιχάλης μου απάντησε αρνητικά.

Η μάνα του Μιχάλη, η αδελφή του Καραμανλή, έμεινε 17 χρόνια στο κρεβάτι. Προσέφερε πολλά αυτή η γυναίκα στο χωριό. Το τι έδωσε δεν λέγεται...Έφτιαξε δρόμους, εκκλησίες, οικοκυρικές σχολές. Όλο έτρεχε, έτρεχε..", αναφέρει συγκινημένη η κ. Βασιλική Λιάπη.

Έχει μιλήσει με τον Μιχάλη Λιάπη, τον ανιψιό της, από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο; "Όχι, δεν έχω μιλήσει μαζί του. Ούτε με τον Μιχάλη ούτε με τον αδελφό του τον Μάρκο. Ούτε και αυτοί μου τηλεφώνησαν. Μακριά, μακριά, μακριά από μένα".

SHARE: