Αγανακτισμένος με τις σκηνές ο Γιώργος Καμίνης

Αγανακτισμένος με τις σκηνές ο Γιώργος Καμίνης
Συνεχίζουν για 6η ημέρα την παραμονή τους οι αγανακτισμένοι πολίτες στην Πλατεία Συντάγματος,Δευτέρα 30 Μαϊου 2011(EUROKINISSI/ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ) Eurokinissi

Πρωτοβουλία για να σταματήσει η κατάληψη της πλατεία Συντάγματος αναλαμβάνει ο Δήμαρχος Αθηναίων. Δεν έχει ξεκαθαρίσει το πώς θα φύγουν οι σκηνές. Σύσκεψη παρουσία των "Αγανακτισμένων" (Vid)

Πληθαίνουν οι φωνές για την απομάκρυνση των σκηνών στην πλατεία Συντάγματος, πιθανότατα και λόγω της μείωσης του αριθμού των συγκεντρωμένων στα καθημερινά ραντεβού των “Αγανακτισμένων”.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αναλάβει πρωτοβουλία για να σταματήσει η κατάληψη δημόσιου χώρου στην πλατεία Συντάγματος.

Ο κ. Καμίνης πραγματοποίησε από κοινού με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό επίσκεψη στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Οι επικεφαλής των δύο βαθμίδων τοπικής αυτοδιοίκησης συζήτησαν για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιδιωχθεί αναβάθμιση του κέντρου της πόλης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, διατύπωσαν τις διαπιστώσεις τους ότι τις τελευταίες μέρες έχει παρατηρηθεί βελτίωση στη ζωή της πλατείας Θεάτρου και εστίασαν στην εικόνα της πλατείας Συντάγματος, της κεντρικής πλατείας της Αθήνας, όπως τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, η οποία δεν είναι και η καλύτερη με τους σκηνίτες “Αγανακτισμένους”.

“Επιθυμούμε να έχουμε μία ειρηνική συζήτηση με τους συμπολίτες μας, προκειμένου να επιτευχθεί η ανατροπή της άσχημης εικόνας της πλατείας εν μέσω τουριστικής περιόδου” είπε ο κ. Καμίνης.

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος, το απόγευμα θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, των επιμελητηρίων και του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας, από τους οποίους θα ζητήσει συνδρομή για την αποκατάσταση της καλής εικόνας της πόλης.

Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος και οι σκηνίτες της πλατείας Συντάγματος.

Την Πέμπτη, αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου, ο οποίος εξέφρασε τη δυσφορία του για την εικόνα της πλατεία Συντάγματος.

Ο κ. Παπαϊωάννου έκανε λόγο για “τσαντίρια” στην πλατεία και ζήτησε από τον Δήμαρχο Αθηναίων να αναλάβει δράση, καθώς ο εμπορικός κόσμος στην Αθήνα πεθαίνει.

Ο Γιώργος Καμίνης ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του υπουργού, ωστόσο αναμένεται να ξεκαθαρίσει με ποιον ακριβώς τρόπο θα γίνει πράξη η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, καθώς και το πώς θα αντιδράσουν οι “Αγανακτισμένοι” πολίτες σε μια ενδεχόμενη επιχείρηση εκκαθάρισης της πλατείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα