Θεμιστοκλέους: Στο 70% το ποσοστό εμβολιασμών στους άνω των 30 ετών

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους
Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους EUROKINISSI

Σημαντική κάμψη στον ρυθμό εμβολιασμού "βλέπει" ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Τι είπε για τους "μαϊμού" εμβολιασμούς στην Καρδίτσα.

Δεν κινείται στα επιθυμητά επίπεδα ο ρυθμός εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στη χώρα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέου, ο οποίος υποστηρίζει ότι η Ελλάδα έχει μείνει πίσω, σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης.

"Αυτή τη στιγμή είμαστε στο 58,5% του συνολικού πληθυσμού στον εμβολιασμό. Επίσης έχουμε ένα 70% στις ηλικίες άνω των 30 που έχει εμβολιαστεί. Χρειαζόμαστε περισσότερους εμβολιασμούς, βρισκόμαστε σε μία κάμψη, είμαστε λίγο πιο πίσω από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι ενθαρρυντικό ότι βλέπουμε να κλείνονται ραντεβού, περίπου κάθε 4 ημέρες προσθέτουμε 1%, αλλά χρειάζονται σίγουρα περισσότερα", τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους, μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA.

Σχολιάζοντας, μάλιστα, την υπόθεση με τα "μαϊμού" πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας του Παλαμά Καρδίτσας, δήλωσε ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ για το συγκεκριμένο περιστατικό.

"Δεν είναι εύκολο να κλέψεις το σύστημα, είναι μια δύσκολη διαδικασία, υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας. Για να γίνει αυτό, είτε έχουν συνεργαστεί πολλοί, είτε έχουν αμελήσει τα καθήκοντά τους. Θα διευκρινιστούν το επόμενο διάστημα οι διοικητικές κυρώσεις, αλλά υπάρχουν ήδη ποινικές κυρώσεις", είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εμβόλιο κορονοϊού, Κορονοϊός
SHARE: